Gå til hovedinnhold

Månedsbrev Oktober

På grunn av ferieavvikling kommer mitt månedsbrev litt senere enn antatt. Men det er desto mer å skrive om etter en voldsom høst på verdens børser.

Oktober måned ble en ekstremt god måned. Etter en svak september måned fikk vi en voldsom rekyl opp på verdens børser. Selv om rentene fortsetter å stige, inflasjonen er høy og inntjeningen til selskapene er på vei ned – har markedet sendt aksjeverdiene opp. Jeg tror kort og godt at markedet hadde forventet enda verre tall og således har vi nok sett en voldsom «shortskvis» på verdens børser.

Dette ser man spesielt på høyrisikoaksjer, som har hatt sin beste måned i 2022. Vil dette si at optimismen er tilbake? Tja, der strides vel de lærde mellom et «bear market rally» og faktisk optimisme. Jeg heller nok mot førstnevnte.

Jeg har vært et par uker borte i Asia. Dette er et kontinent jeg personlig ikke har mye erfaring med, men har lest mye om. Etter å ha tilbrakt noen uker både i Malaysia og Singapore slår det meg at økonomien i disse landene er på full fart oppover. Det foregår en gryende teknologisk utvikling og kjøpekraften er stadig økende. Jeg fikk i løpet av mitt opphold økt tro på Asia, og ser at asiatisk økonomi er mye mer enn Kina, som på sin side virker å sakke litt av med en mer kontraproduktiv næringspolitikk. Dette kan man også se på markedet i oktober måned. De fleste asiatiske børser steg godt, men for de som sitter med Emerging market fond, vil de ikke få samme glede, da omtrent 60 prosent av disse fondene er Kinesiske aksjer. Jeg tror derimot at de lommene man kan finne, det være seg Malaysia, India, Taiwan, Indonesia er regioner som kan være spennende og jeg personlig kommer til å følge nøye fremover.

Min portefølje

YTD performance: -7% Oslo børs: -1% Dow Jones World index: -18%

Oktober måned ble for meg i liket med resten av markedet bra. Jeg nøt godt av oppgang i både Mowi, Kitron og dels Nordic Semiconductor. Porteføljen min er i dag vektet av sykliske aksjer og teknologiaksjer. Dette gjør at jeg er sårbar for en nedkjøling i verdensøkonomien og økt rente, men samtidig vil jeg nyte godt om verden skulle få økt tro på utbombede, rentesensitive aksjer fremover. Vi får se. Jeg solgte også Subsea 7 i løpet av oktober måned – noe som var for tidlig, men jeg har reinvestert pengene i laks og Kitron som foreløpig har vært bra.

Kahoot

Sparebank 1 Midt Norge

Mowi

Sagax AB

Kitron

Maha Energy

Nordic Semiconductor

Fond: Nordnet Global Indeksfond ESG (spareavtale hver måned)

Kjøp:

Salg: Subsea 7

Veien videre

Vi går inn i siste periode av kvartalsrapporteringen og markedet vil etterhvert skifte fokus mot 2023- historisk har markedet vært godt frem mot jul og alt ligger på sett og vis til rette for at dette skjer i år igjen. Vi har hatt 10 dårlige måneder og om vi får et skikkelig rally inn mot årsslutt så er fortsatt året dårlig, noe som kan være positivt for en periode.

/Mads

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer