Gå til hovedinnhold

Mandag Morgen

Nikkei -0.02%  Shanghai +0.07%  S&P500 +0.02%  DAX futures +0.05%


Sentiment: Memorial Day!

I dag markerer amerikanerne sine falne krigere, ved parader, taler, flaggnedsettelse og “re-enactment” seanser, der de kler seg i historiske uniformer og skyter med løskrutt på et jorde. Wall Street er m.a.o stengt og det er Europa som får vise vei. En rask kikk på kartet, viser at EU’s største marked og børs, bryter opp av en to år lange konsolidering.

Det er vel kanskje derfor flere skriver om “Buy EU, sell USA”. Husker du etter presidentvalget da lange renter gikk i taket, på en form for fremtidsoptimisme? Det bildet har bleknet selv om aksjemarkedet handler nær all-time highs.

Grafen nedenfor viser forholdet mellom 2 årige og 10 årige statsobligasjoner i USA. Når spreaden går ut, slik den gjorde i November betyr det at de priser 10-åringen mye høyere enn de korte rentene, fordi aktørene tror rentene må kraftig opp som følge av veksten som kommer lengre frem på kurven. Siden Mars i år (tilfeldigvis da Trump feilet første gangen med Obamacare, og senere ikke klarte å selge inn skattepakken) har utsiktene til høyere renter falt drastisk. Hvis vi går inn i en korreksjon i høst, tror jeg dette blir årsaken.

         

-/ OPEC FORLENGET dagens produksjonskutt med 9 måneder, og oljeprisen svarte med å falle $3. Det er uvisst hva strategien har blitt nå, da gjeldene kutt ikke klarer å skape en varig oppgang. Aksjeinvestorer bør håpe på en sterk kjøresesong i USA til sommeren, da dette er eneste trigger som ligger på kalenderen.

-/ LURER DU PÅ hva Aksjesparekonto er for noe? ODIN har laget en svært informativ artikkel om hvordan du kan utsette skatt på dine sparepenger til du faktisk bytter kretsløp fra sparing til forbruk!

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer