Gå til hovedinnhold

Magnificent 7 aksjene løftet Wall Street. Ny resultatsesong i fokus

‘Magnificent 7’-aksjene ledet an torsdag, deriblant Apple, Nvidia, Alphabet og Amazon. Oppgangen i disse gigantselskapene bidro til en ny all-time high for Nasdaq-indeksen.

Disclaimer: Det er viktig å påpeke at denne børskommentaren er ment som generell informasjon, og skal ikke forstås som investeringsråd. Formålet er å gi leseren innsikt i verdensøkonomien og finansmarkedene, for å øke forståelsen og kunnskapen om disse områdene.

Morgenrapport – fredag 12. april

  • Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,6%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,9]%.

Våre spådommer, utarbeidet klokken 07:23 i dag, baserer seg på utviklingen i de globale finansmarkedene etter forrige handelsdag, deriblant S&P 500 futures som er opp 1,1 % siden Oslo Børs stengte torsdag.

Wall Street

  • De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA og RUSSELL 2000) steg 0,8 prosent i snitt i går.
  • Paramount Global (7,3%), Broadcom Inc (4,5%), Micron Technology Inc (4,3%), toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen.
  • Globe Life Inc (-53,1%), Carmax Inc (-9,2%), Fastenal Co (-6,5%), endte på bunn.

‘Magnificent 7’-aksjene ledet an torsdag, deriblant Apple, Nvidia, Alphabet og Amazon. Oppgangen i disse gigantselskapene bidro til en ny all-time high for Nasdaq-indeksen (+1,7%). S&P 500 steg for øvrig med 0,7 prosent, mens Dow Jones Industrial Average var uendret.

Begrepet “Magnificent 7” i denne konteksten refererer til en gruppe ledende amerikanske teknologiselskaper (Apple, Nvidia, Alphabet (Google), Amazon, og ofte Facebook (Meta), Microsoft, og Tesla) som har stor innflytelse på markedet. Disse selskapene kalles “Magnificent 7” på grunn av deres store markedsverdi, innovasjonsevne og betydelig innflytelse på teknologisektoren og økonomien som helhet. De er kjent for å drive teknologisk utvikling og for å være trendsettere i sine respektive felt.

Asia

  • De største indeksene i Asia (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) er ned -0,5 prosent i snitt fredag morgen.

Pilene på de asiatiske børsene pekte nedover fredag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Bevegelsene på Wall Street, derimot, forventes å løfte de fleste europeiske børsene i åpningsminuttene.

Resultatsesongen for første kvartal sparkes i gang i dag med kjente selskaper som JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup og BlackRock.

Renter, valuta og råvarer

  • Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 90,19 dollar per fat, opp 0,4 prosent fra torsdagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er ned -2,6 prosent i samme periode.
  • 1 USD koster i skrivende stund: 10,84 NOK; 10,73 SEK; 6,96 DKK og 0,93 EUR, mens 1 EUR koster: 11,6 NOK; 11,49 SEK og 7,46 DKK.
  • Rentekurven i USA er invertert (toårs renten, som står i 4,94 er høyere enn tiårs renten, som står i 4,57).
  • De langsiktige inflasjonsforventningene i USA, målt gjennom 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ligger på 2,4 prosent, mot Federal Reserve sitt mål på 2 prosent (Kilde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

ECB holdt renten uendret i går da de avholdt sitt rentemøte for april. Det antas ikke at Federal Reserve vil kutte renten i løpet av første halvår, grunnet høye inflasjonstall. Det kan imidlertid tenkes at ECB vil vurdere et rentekutt basert på situasjonen i eurosonen.

Økonomiene i USA og eurosonen er tett integrerte gjennom handel og finansielle markeder. Endringer i rentenivået i én region kan ha umiddelbare effekter på den andre gjennom kapitalstrømmer og valutakursbevegelser, noe som igjen kan påvirke import- og eksportbalansen. Med andre ord, selv om ECB og Fed kan ha noe divergerende tilnærminger basert på regionsspesifikke økonomiske tilstander og utfordringer, fører deres gjensidige økonomiske bånd til at store divergenser i deres rentepolitikk ikke er å forvente på kort til mellomlang sikt.

Kilde: Rådata (renter, valutakurser, råvarepriser, indekser og aksjekurser) er hentet fra Infront.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer