Gå til hovedinnhold

Klargjøring av Brexit!

Theresa May har nettopp holdt en pressekonferanse der hun har lagt frem regjeringens Brexit plan. Det blir full utmeldelse av EU sitt indre marked, som betyr fri flyt av varer, tjenester, kapital og det viktigste for henne; arbeidskraft.

UK har opplevd en mye større arbeidsinnvandring fra øst-europa enn andre EU land, noe som har lagt stort press på offentlige tjenester og velferdstaten. Nå skal de ut, og da men er hun at staten vil spare penger på både EU avgiften og de gallopperende sosiale utgiftene. For næringslivet er dette kjedelig, da det begrenser deres markedsadgang på kontinentet. Spesielt er dette kjipt for finansnæringen i City, som står i fare for å miste masse arbeidsplasser som flytter til Frankfurt og Paris. Gi og ta.

Det viktigste er dog at hun vil at begge kamrene i Parliamentet skal stemme over den endelige avtalen. Det første til at pundet styrket seg, da det åpner for at hele Brexitavgjørelsen kan bli omgjort. Her har britene skaffet seg usikkerhet de neste tre årene.

Når det gjelder resten av markedet, fikk S&P 500 futures seg et løft da Morgan Stanley leverte sterkere tall enn ventet. Det gjenstår å se hvor mye kraft det er igjen i kursen, da den allerede har steget 28% siden presidentvalget.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer