Gå til hovedinnhold

Investorene tar økt risiko!

Når kapitalen flytter seg til mindre selskaper, som opplever sterk kursoppgang på høyere volum enn normalt, kan det være et tegn på siste del av et bullmarked. De enkleste pengene hentes på bluechips med liten risiko. De vanskeligste pengene jages på toppen i små og mellomstore bedrifter med spekulativ fremtid.

Ser vi på vinnerlisten på Oslo Børs etter nyttår, er det overraskende høyt volum på vinneraksjene. Aktiviteten på Oslo Access har økt, og jeg begynner å tenke at vi nærmer oss et klimaks. Hastigheten høyere den første uken i januar viser at investorene løper i bena på hverandre for å komme inn i markedet igjen, men kan det vare? Hovedindeksen er opp 3%, og Oslo Access har steget nærmere 10% på 6 handelsdager. Hvis du annualiserer de tallene, ser du at det er lite troverdig at oppgangen fortsetter i samme tempo.

I mine spådommer som jeg publiserte i romjulen, spådde jeg at Element skulle handle mellom 7-10 kroner i år. Da lå kursen på 3 kroner. I går hadde den neste doblet seg til 5.86 kroner. Handelsvolumet har ligget på rundt 50 millioner kroner om dagen, cirka 15% av marketcap. Risikoappetitten har åpenbart økt i det nye året!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer