Gå til hovedinnhold

Ingen lys i enden av..

Deutsche Bank problematikken er tilbake i førersetet og sender bankaksjene i Europe kraftig ned. Det skaper dog et interessant utgangspunkt for OPEC møtet i morgen, da Statoil er ned 3.5 kr de siste tre dagene. 

Det er umulig å si om de kommer til enighet om produksjonsfrys eller kutt, men mange oljeproduserende land går med store underskudd og trenger at oljeprisen henter seg opp igjen. Det langsiktige bildet er uansett bearish. Hvis det er slik at de stenger ned produksjon nå, for å presse prisen opp, vil det bare bygges opp reservekapasitet som kommer online igjen på høyere nivåer. Disiplin er ikke noe OPEC medlemmene er nevneverdig sterke på!

En styrkelse av dollaren vil også presse olje lavere, og hvis det nå ligger an til renteheving i Desember kan det bli noen kjipe uker for råvareoptimistene i forkant.

iLaks skriver om SalMar sin gigantmerde til en verdi av 700 millioner kroner, som nå bygges på et kinesisk verft. Selskapet er superbullish på sjømat de neste årene og mener at ved riktige investeringer kan vi femdoble eksportverdien av laks og ørret til 250 milliarder kroner årlig. CEO i SalMar vil avholde et nettmøte i regi av Nordnet førstkommende torsdag kl 13.00. Meld dere på her!

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer