Gå til hovedinnhold

Ikke evig lave renter likevel? Holberggrafene

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

USA leder an i konjunkturoppsvinget og Fed satte opp sin styringsrente denne uken. Her hjemme er oppsvinget i økonomien i ferd med å materialisere seg, men det er fortsatt for tidlig for sentralbanksjef Olsen å snakke om høyere renter. Hovedproblemet nå er at inflasjonseffekten av en svakere krone etter oljeprisfallet er i ferd med å uttømmes. Markedet er imidlertid ikke helt enig med Norges Bank og tar høyde for renteoppgang allerede neste år. Sentralbanksjefen svarer med å senke rentebanen i 2018 og 2019. Lave renter lenger, med andre ord.

Euforien i boligmarkedet er fortsatt sentralbankens hovedargument for høyere renter, mens både markedsaktørene, husholdningene og bedriftene er blendet av sin egen optimisme. Om de får rett har vi sett vendepunktet for rentene!

SE HOLBERGGRAFENE

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer