Gå til hovedinnhold

Hva blir neste problem?

Markedet tolker åpenbart FED sin “klare tale” positivt, og aksjeindeksene blir drevet høyere i Europa etter et rally på Wall Street i går kveld. Denne reaksjonen bekrefter hele risikobildet vi har sett siden februar, der aksjeindekser setter nye all time highs og små korreksjoner blir raskt møtt med etterspørsel. I lys av det bør man ha god aksjeeksponering, men hva med Kina?

The Bank for International Settlements advarer nå mot en ny topp i Kinas gjeld. Ratioen kreditt til GDP har steget til 30.1. Det er det høyeste nivået for landet historisk sett, og milevis over andre land som institusjonen analyserer. Det er f.eks mye høyere enn USA før subprime og Asiakrisen før 1997. Nå The Bank for International Settlements en full bankkrise i Kina innen tre år!

Kortsiktig er det kanskje vanskelig å tenke at dette vil slå negativt inn, men små feil hos kinesiske styresmakter kan multiplisere og fremprovosere svært negative signaler, som kan trigge salgsordre i aksjemarkedet!

Ryktene rundt Fingerprint Cards satte fart i aksjen i dag. Kursen stiger 5.6% og omsetningen passerer 2 milliarder svenske kroner om få strakser. Aksjen stiger på et angivelige oppkjøp som feilet. Dette er vel en sterk indikator på tilstedeværelsen av grådighet og spekulasjonspenger i markedet!

 

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer