Gå til hovedinnhold

Høyt EL-Bil salg gir fremtidsrettede investeringsmuligheter

Selskaper som leverer litium har gode tider
Bloomberg New Energy Finances anslår at elbilsalget vil øke til 400 millioner i 2040. Et ekspansivt elbilsalg betyr gode tider for selskaper som leverer grunnstoff som litium til bilbatteriprodusenter.

Litium gjør det veldig bra for tiden og vi har sett en oppgang gjennom hele fjoråret og i år. Våre prognoser tilsier at prisen vil holde seg høy fremover, sier fondsforvalter Jon Sigurdsen i DNB Miljøinvest. DNB Miljøinvest er et globalt temafond som investerer i selskaper verden over som benytter ny teknologi for å generere og bruke renere energi, øke effektiviteten og fremme veksten av fornybar energi. Når stadig flere land gjør politiske tiltak for å styre bilparken over til EL fra bensin og diesel, tror vi at etterspørsel etter litium og ny batteriteknologi vil øke kraftig i årene som kommer.

Nederlandske AMG Advanced Metallurgical Group utvinner litium og er et av selskapene som merker effekten av høye litiumpriser. De leverer litium og grafitt til den globale batteriindustrien. I tillegg til litium, utvinner og foredler AMG metaller som gjør at vekten på fly går ned og at flymotorer kan forbrenne på høyere temperatur. Ved høyere temperaturer forbrenner du mer effektivt og du får mye mer ut av hver liter flybensin. Dette er helt avgjørende for å spare CO² og en viktig grunn til at en miljøfond som DNB Miljøinvest velger å investere.

DNB Miljøinvest  gikk inn i AMG før dette markedet virkelig blomstret og har vært med på hele denne oppturen. Aksjekursen til AMG har gått rett opp og vi har sett en 159 prosent økning i løpet av det siste året, sier Jon Sigurdsen i DNB Miljøinvest.

Aktiv forvaltning kaster av seg

Vi har hatt en veldig aktiv forvalterrolle overfor AMG og har både deltatt på generalforsamlinger og hatt mange møter med ledelse, styremedlemmer og andre aksjonærer. Gjennom tett dialog har vi arbeidet for å gjøre AMG til et mer aksjonærvennlig selskap, sier han. Ved slikt aktivt eierskap tror vi dette også har bidratt til å reprise aksjen, noe andelseierne har dratt nytte av.

Hva ligger i det?

-Det er i vår interesse å påvirke selskapet til å gjøre det best mulig. Det betyr at i tillegg til å være bærekraftig når det kommer til utslipp, må de også drive selskapet på en måte som er bærekraftig for aksjonærenes avkastning på kapitalen. Selskapet må rett og slett allokere kapitalen der den gir mest mulig avkastning og ikke der selskapet selv syns det er mest interessant å bruke penger, forklarer Jon Sigurdsen i DNB Miljøinvest.

DNB Fund ECO Absolute Return er en alternativ investeringsmulighet innen fornybar energi og energieffektivisering. Dette fondet er forvaltet av det samme teamet som DNB Miljøinvest og er også investert i AMG.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
15.10.2017 20:28

Må alltid være skeptisk når DNB snakker om aktiv forvaltning om egne fond. Historisk er det så som så med den aktive delen av forvaltningen.

Gjest
Gjest
13.10.2017 23:31

Kan ikke Nordic Mining være et godt norsk alternativ til AMG ?