Gå til hovedinnhold

Holberg Triton feirer 1 år!

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

27. februar 2016 rundet Holberg Triton 1 år, og hvilket spennende år det har vært.

Den sterke utviklingen i sjømatindustrien fortsetter og mange selskaper i fondet har levert sterke rapporter i løpet av dette året. Den globale etterspørselen etter laks er økende med dertil stigende priser. Omstillingen til mer sunne proteiner i næringsmiddelindustrien og økende fokus på helse innen kosthold er tydelige trender som fremmer den globale sjømatnæringen både på kort og lang sikt.

Solid utvikling siden oppstart

Inngangen til 2016 har vært turbulent på verdens børser, men den sterke utviklingen i sjømatnæringen holder seg. Holberg Triton har siden årsskiftet gitt en positiv avkastning på 4,1%. Siden oppstart 27.februar 2015 har Holberg Triton levert en avkastning på 10,6%.

Langsiktig megatrend

Sjømat er generelt et undervurdert protein. Det forskes mye på marine proteiner for å finne hvilke helsemessige virkninger disse kan ha. Når vi samtidig vet at verdens befolkning er i sterk vekst og at verdens matfat bare består av ca. 2% sjømat, så sier det seg selv at vi må ta i bruk mer av det havet gir oss. Helsemyndighetens anbefaling er at kostholdet vårt bør inneholde 15-20% sunne proteiner og sjømat tilhører de sunneste proteinene som vi kjenner til.

Gjennom velstandsøkning i store folkerike fremvoksende økonomier tror vi etterspørselen etter fiskeprodukter i sin fulle bredde vil vokse kraftfullt. Holberg Triton er vel posisjonert til å investere i denne veksten. Holberg Triton er den første brede, globale og fondsbaserte muligheten til å investere i alt hva havet gir oss.  Verden vil ha mer sjømat og denne trenden vil fortsette i årene fremover.

Holberg Triton investerer i hele verdikjeden

Det finnes over 200 børsnoterte sjømatselskaper i verden. Halvparten av disse finner vi i Asia, 30% i Europa, resten i Amerika, Afrika og Oceania. Holberg Triton investerer i hele vertikalen av næringen, fra villfangst og havbruk av ulike arter til videreforedling og merkevarebygging.

Holberg Triton åpner muligheten til å investere i kanskje den største trenden vi har globalt: Sunne proteiner fra havet. Holberg Triton investerer i børsnoterte selskaper innen marine ressurser over hele verden.

Holberg Fondene

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer