Gå til hovedinnhold

Fornybar energi er femtiden

Fornybar energi er fremtiden. Hvor vi får strømmen fra er i ferd med å endre seg raskt. Veksten og utviklingen skjer mye raskere enn de fleste forventet og dette vil bare fortsette.

Fornybar energi er teknologi og ikke et brensel.

Se på solenergi globalt som nå har blitt den billigste måten vi kan produsere strøm, også når vi tar hensyn til anleggskostnader. Forklaringen er enkel – utvikling, produksjon og salg av solpanel har eksplodert. Det har resultert i at kostnadene har kommet kraftig ned mens effektiviteten på panelene har blitt stadig bedre og dette vil bare fortsette. Det er det vi i økonomien kaller «Erfaringskurven»

Nå skjer det samme innen strømlagring – batteriteknologi og produksjon. Det har allerede startet et globalt kappløp innen utvikling og produksjon av batterier.

Effekten av dette kan igjen revolusjonere hvordan vi bruker og hva vi bruker strøm til, eksempelvis innen transport.

Tesla bygger nå sin første av 3 planlagte «giga anlegg» for produksjon av batterier. Samsung , LG og flere har kastet seg på og forbereder det samme. Resultatet blir at prisen kommer ned og effektiviteten kommer opp. Hva blir det neste?

I vedlagt video kan du høre våre forvaltere av DNB Miljøinvest og DNB Fund ECO gjøre sine betraktninger.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer