Gå til hovedinnhold

Forfriskende skifte

Det må føles forfriskende at vi ser antydning til andre type overskrifter i finanspressen. Amerikanerne våkner opp til bedre tall fra JP Morgan, mulig bud på chip produsent Micron fra stor kinesisk aktør og lettelser i sanksjonene mot Iran. Selv om futures på S&P500 er flate, er det stor sannsynlighet for at de løfter markedet i kveld, gitt det positive bakteppet.

De som fryktet lavere oljepris, kan trøste seg med at WTI oljen handler høyere nå enn i går kveld. Det vil ta flere måneder før avtalen med Iran er ratifisert, og ny olje blir tilbudt markedet. Selv om Iran mest sannsynlig kommer til å slippe til internasjonale oljeselskaper, for å utvikle kapasiteten etter mange år med etterslep, vil det ta år og ikke måneder før produksjonen øker betraktelig. Statoil har allerede steget tre kroner intradag, og Seadrill er opp 4.5%. Det var det ikke mange som trodde i går, da ryktene om en avtale kom til overflaten.

Hva slags marked kan vi gå inn i? Under rapporteringssesongen bruker markedet å svinge med de ulike kvartalstallene. I dag er nyhetsbilde positivt, det kan snu i morgen når nye store selskaper skal under lupen. Det virker i hvert fall som den store nedsiden er borte, ettersom indeksene i Europa har korrigert, og vi nå bytter fokus over på fundamentale selskapsnyheter. Mitt tips er at vi går sidelengs i en trangere tradingkanal.

I morgen kommer Netflix sine tall, og det gjennomfører i tillegg en splitt i aksjen, for å gjøre den “billigere” for mindre investorer. Vi må vente helt til 19. August for å høre om Agasti fortsetter den gode inntjeningstrenden. Følg med på økning i volumet i forkant, det har vært et sterkt signal tidligere. Det knytter seg vel stor spenning til Bjørn Kjos og Norwegian, som kommer til å dra nytte av høyere billettpriser og lavere fuelkostnader. De legger frem tall før børs på torsdag.

 

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer