Gå til hovedinnhold

Før Helgen

Ikke den mest heseblesende sesjonen i Europa idag, hvor alle indeksene handler 10-20 basispunkter i minus. FTSE er ned 1,3%, hvor terroren ikke er grunnen, men derimot Bank Of Englands uttalelser om en strammere linje fremover. Dette gir store utslag i pundet, og hele finanssektoren fungerer som en dregg. Kun huspriser fra Kina på søndag som skiller fredag og mandag. Japan har stengt i ære for de eldre på mandag.

Apple som en tradingaksje rundt ny iPhone launch har mistet litt av glansen sin siste årene, men det betyr ikke at aksjen er uinteressant, den er tross alt opp 36% YTD. En av de store nyhetene til den nye iPhone var ansikstgjenskjenningen. Undertegnede har selv en Samsung S8+ med samme funksjon, men denne kan, ifølge langt mer tech kyndige, lures av noe så enkelt som et utprintet bilde. iPhone sin funksjon skal kunne følge 50 muskler i ansiktet, og således være langt mer nøyaktig. Det blir interessant å se hvordan dette vil fungere hvis man skulle bli utsatt for vold og må ringe politiet, eller noe så enkelt som dagen derpå for en kvinne som normalt sett bruker mye sminke og nå plutselig ikke ser helt lik ut.
Det enkelte analytikere trekker frem er at Apple nå er flinke til å jobbe hardere med de tingene de lager inhouse, og som er lett for dem, men vanskelig for konkurrentene. Levende emojier og Face ID er eksempler på dette, og for mange er kameraet viktigere enn selve telefonen.
Selv om iPhone X (og 8/8s) vil bli blant de dyreste på markedet, så ser ikke dette ut til å minske interessen for produktet, noe estimatene under viser, og så vil tiden vise om de klarer å ta tilbake noen markedsandeler i Kina.

Bitcoin fortsetter ferden nedover, og bryter under $3000 i skrivende stund, altså ned over 40% siden toppen på $4995 som ble satt 1 september.

BTC er fortsatt opp over 300% YTD, mens “lillebroren” Ethereum holder seg over 3000% opp for året!

Denne volatiliteten er noe man må forvente seg i et instrument som har steget så mye, og det er nå man virkelig får testet holdbarheten av oppgangen. Ryker Bitcoin videre ned mot $2000, eller er interessen fortsatt så stor at kjøperne kommer løpende? Vil anta at mange førstegangsinvestorer (som det er flust av i BTC) får sitt smertefulle første møte med nedside.

Etter en røff vår så viser Urea prisene bedre tendenser, og Yara økte prisene sine i Tyskland og Frankrike senest på mandag. Aksjen er ikke mer enn 3% opp så langt, og lagger således børsen kraftig. Bluechip med god div yield og Tier 1  i sin sektor, dette er en aksje som kan få mer attention fremover.

Legger ved chartet under for å sette dagens urea pris i perspektiv

God Helg!

Thomas Mathisen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer