Gå til hovedinnhold

Før Helgen

Markedet kryper oppover igjen. Kina tok saken i egne hender og “stabiliserte” markedet inatt, SP futuren handler i skrivende stund flatt, men Europa har fortsatt ett godt stykke å gå før vi ser + tegnet. Er dette kanskje en gylden trade inn i helgen?

Grafen over viser amerikanske oljelagere i %vis forhold til 5 års snittet, hvor vi nå har bikket under for første gang siden 2014.  OPEC delegater er igjen ute og prater løst om å beholde produksjonsfryset til 2019, og kanskje så langt som 2020. Dette avhenger om amerikanske produsenter evner å presse mer ut av feltene sine eller ikke. Kanskje ikke så rart at Brent nå snuser på $70 tallet igjen.

Mens vi er inne på OPEC, så ser Saudi mer og mer mot Kina som målet for Saudi Aramco noteringen. To grunner ser ut til å stikke seg ut som vektleggende. Interessen fra amerikanske investerorer var relativt lunken, og Russland har tatt over som største leverandør av olje til Kina. Hovednoteringen kommer nok til å bli i Saudi, med en potensiell notering i Hong Kong også. Det diskuteres en stor investering fra Kina i noteringen, og dette vil utvilsomt hjelpe på Saudis markedsandel, som har falt fra 20% i 2013, til dagens 13%.

Her er UBS sine tips på hvordan man skal håndtere Donald sine tariffer, generøst delt av @Vikatrader, som forsåvidt bør følges for mye gode oppdateringer fra de store husene. Kommer godt med i disse MiFID 2 tidene.

God Helg!

Thomas Mathisen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer