Gå til hovedinnhold

Donasjoner i «Re:turn Initiative» – Nordnet og Öhman sin klima- og miljøsatsing

I forbindelse med The Re:turn Initiative donerer vi i felleskap med vår største eier Öhman 0,10 SEK per aksjehandel gjort av våre kunder i 2022. Donasjonene går til organisasjoner som jobber for å løse utfordringer knyttet til klima og miljø. Det er valgt ut tre organisasjoner per land der Nordnet har virksomhet, totalt tolv organisasjoner.

I februar ble det gjennomført en avstemning blant Nordnets kunder om hvordan pengene skal fordeles mellom de deltakende organisasjonene. I dag har vi gleden av å presentere resultatet av avstemningen, og størrelsen på donasjonene for første kvartal. Resultatet av den norske avstemningen er:

  • Hold Norge Rent: 66,4 % av stemmene
  • ZERO: 21,9 % av stemmene
  • EAT: 11,7 % av stemmene

I løpet av første kvartal gjorde våre norske kunder totalt 3 884 100 handler, som betyr at bidraget til organisasjonene for årets tre første måneder blir 388 410 SEK. Pengene blir fordelt på organisasjonene i henhold til fordelingen av antall stemmer. Totalt for alle fire landene vil utbetalingen være i overkant av 1,7 millioner SEK.

– Mange av oss føler seg usikre på hvilket bidrag vi kan gjøre for klima og miljø, fordi det er en stor og sammensatt utfordring. Re:turn Initiative er Nordnets måte å vise at alle kan gjøre noe for å takle klimautfordringene vi står overfor, og faktisk påvirke verden i riktig retning. Forhåpentligvis kan dette inspirere andre selskaper til å tenke i lignende baner. Nordnets kunder har nå sagt sitt om hvordan de mener donasjonene skal fordeles, og det blir spennende å se hvordan organisasjonene velger å omsette våre donasjoner til praktiske handlinger, sier Anders Skar, norgessjef i Nordnet.

Uttalelse fra Carl Fredrik Pedersen, Medlems- og sponsoransvarlig i Hold Norge Rent:

– Hold Norge Rent setter stor pris på bidraget fra Nordnet og The Re:turn Initiative. Forsøpling er et globalt, men også veldig lokalt, problem og en utfordring vi alle har et forhold til og kan være med på å løse. Bidraget fra Nordnet gjør Hold Norge Rent i stand til å jobbe for å få flere til å engasjere seg som frivillig i Strandryddeuka, gjennomføre holdningskampanjer og levere kunnskap om forsøpling og dermed ansvarliggjøre kildene.

Uttalelse fra Sigrun Gjerløw Aasland, daglig leder Miljøstiftelsen ZERO:

– Det grønne skiftet trenger mer utålmodighet, kunnskap og gode løsninger. Støtten fra Nordnet og The Re:turn Initiative er enormt viktig for oss når vi 6. april skal legge frem helt konkrete klimaløsninger, og dessuten i arbeidet vårt hver dag med politikere som lager statsbudsjett, og næringsliv som vurderer å elektrifisere logistikkjeder, bygge bærekraftig, erstatte fossile brensler og fjerne CO2.

Uttalelse fra Javad Mushtaq, Deputy Managing Director i EAT:

– Mat er en sentral del av løsningen for å bidra til reduserte klimautslipp, reduksjon av tap av biologisk mangfold, og forbedret folkehelse i dette tiåret for handling. Her spiller EAT en helt sentral rolle med vår forskningsbaserte globale plattform med lokal forankring for å transformere de globale matsystemene. EAT er takknemlig for bidraget vi har mottatt gjennom The Re:turn Initiative til å støtte vårt arbeid til å sørge for at 10 mrd mennesker har sunn, bærekraftig og rettferdig tilgang på mat innen 2050.

Les mer om Re:turn Initiative her

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer