Gå til hovedinnhold

Banker og renter

Sett europeiske banker i dag relativt mot resten av det europeiske markedet?

Europeiske banker har lenge vært underperformers mot det brede markedet og særlig amerikanske banker (se ETF’ene XLF og KRE). I dag er et sjeldent unntak der banker er opp samtidig som det brede markedet er ned godt hjulpet av en stigende EURUSD.

Siste ukene har lange og korte renter så smått antydet at de vil opp, til og med japanske 10 års renter! Dette er fordelaktig for banker da det innvirker på marginene såfremt de lange stiger mer enn de korte. Imidlertid er ikke aksjemarkedet alltid opptatt av at økte marginer er en forutsetning for kursoppgang, så dette skifter litt. Altså renter og banker går i periodesvis motsatt av hverandre.

En kikk på en ETF av europeiske banker kan det se ut som en konsolidering over flere måneder er i ferd med å ta slutt, så om man tror på høyere renter kan man også utrykke det i form av long eksponering mot banker eller mot andre rentesensitive bransjer. Kommer du på noen andre bransjer som er rentesensitive?

Eksponering mot europeiske banker oppnås enkelt ved hjelp av en ETF:

EXX1 = Eurostoxx Banks

Så om rentene fortsetter opp kan det ligge til rette for videre oppgang i bankene, vi får se hva som skjer fremover. Grafen under viser ETF’en av EU banker alene og relativt mot en indeks av den tyske tiåringen Bunds (den går ned når renten stiger).

Vil du ha varsel når jeg legger ut nye innlegg kan du “like meg her:

https://www.facebook.com/Alex-Laan-Trading-140157223324251/

Har du sett mine andre innlegg siste tiden?

En oversikt finner du her

Lykke til med markedet!

Hilsen

Alex

Til sist en «disclaimer»: Ingen av mine innlegg må tolkes som en anbefaling for å verken kjøpe eller selge noe i finansmarkedet. Du som leser anbefales fullt og helt å eie beslutningsprosessen ved å komme til egne beslutninger og må ta ansvar for egne investeringer. Således bør heller ikke noen av mine innlegg betraktes som noe annet enn nettopp ytringer, ikke anbefalinger verken indirekte eller direkte. Håper det var til hjelp, det er mange momenter å avdekke innen trading.

Alex Laan
Speculator & risk manager

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer