Gå til hovedinnhold

Årets 200. nye lån notert i dag

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.
Oslo Børs

Fjord1 fikk æren av å notere årets 200. nye lån på Børsen. Årets emisjonsvolum i obligasjonsmarkedet er klart høyere enn fjorårets rekordvolum.

Med obligasjonen FJORD01 er det notert 200 nye obligasjons- og sertifikatlån på Børsens markedsplasser så langt i år. «01» på slutten av ticker-en gjør dagens milepælpassering ekstra spennende: det betyr at denne obligasjonen, med en utestående verdi på én milliard kroner, er det første lånet Fjord1 noterer.

Hittil i år har 18 nye utstedere debutert på Børsen. Åtte av disse er kommuner, to er banker, mens det er åtte nye utstedere av foretaksobligasjoner i sektoren industri. De fleste nye lånene i denne sektoren er såkalte high yield-obligasjoner.

I årets første fire måneder ble det hentet 148 milliarder kroner gjennom nye børsnoterte lån og utvidelser av allerede noterte lån. Dette er 36 milliarder mer enn på samme tid i 2017, som var et rekordår — se figur under. Mesteparten av årets låneopptak på Børsen er gjennom obligasjoner med fortrinnsrett, hele 60 milliarder kroner. Dette er lån med sikkerhet i bolig, og kalles derfor gjerne boligobligasjoner.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer