Gå til hovedinnhold

Arcane Crypto på 1-2-3

11 Januar ble Arcane Crypto et børsnotert selskap gjennom det omvendte oppkjøpet av Vertical Ventures. Nå er er tickeren på plass; ARCANE og daglig leder, Torbjørn Bull Jenssen, har ringt i bjella. Arcane Crypto er et nordisk teknologiselskap som satser 100% på fremveksten av kryptovaluta. Målet er å bli ledene i Europa. Som jeg forklarer i denne bloggposten, har selskapet en spennende strategi som skiller seg fra mange andre aktører i sektoren.

Arcane Crypto har bygget opp en portefølje med 8 ulike selskap og businessenheter som tilbyr infrastruktur eller produkter relatert til kryptovaluta. Slik sett er Arcane nærmest et børsnotert venture selskap. Det betyr at du som aksjesparer kan delta i verdiutviklingen til de underliggende selskapene og businessenhetene fra de er unge til de blir voksne. Slike investeringer har typisk vært forbeholdt de som “kjenner noen” eller svært velstående investorer.Samtidig gjør kombinasjonen av disse investeringene at Arcane også kan sikte mot en posisjon på internasjonale betalinger basert på krypto teknologi og infrastruktur.

Hva eier Arcane i dag?


Arcane Crypto eier hele eller deler av selskaper som driver innen betalingstjenester (Teslacoil 100%), fondsforvaltning (Arcane Assets, 100%), to kryptobørser (Trijo, 34% Sverige og Kaupang Krypto 100%, Norge), et krypto-derivatmarked (LN Markets, 7.X%), en market maker (Alphaplate, 45%), et interbank marked (Pure Digital 35%) og en media & research satsning (Arcane Media/Research 100%). Det er mulig å ta et dypdykk ned i de ulike selskapene ved å klikke her.

Som eksempel kan vi trekke frem Teslacoil og Pure Digital;

Teslacoil er en programvare som fungerer som en betalingsløsning for raske og billige overføringer av fiat valuta ved bruk av Bitcoin sin lightning protokoll. Sagt på en enkel måte: Bedrifter kan bruke Teslacoil til å motta bitcoin-betalinger over lightning og ende opp med euro på kontoen. Forbrukere vil på sin side kunne sende bitcon betalinger, over lightning, rett fra bankkontoen sin på kryptobørser som har straksbetaling og Teslacoil integrasjon (eller annen form for Lightning integrasjon). Mens bedriftene kan kjøre Teslacoil-programvaren helt selv vil forbrukere kunne få tilgang gjennom regulerte veksling plattformer som f.eks. Arcane eide Kaupang Krypto.

Resultatet er at du kan overføre norske kroner til dollar i USA, på under ett sekund og til en kostnad langt under det tradisjonelle aktører kan levere. Tilsvarende betalinger i dagens banksystem koster typisk 50 -100 kr pluss 1-3 prosent og tar fort tre dager, om ikke mer. Ved å gå via Lightning vil det gå raskt og være billig. Det beste av alt er at du som kunde mest sannsynlig ikke behøver å tenke på hvilken payment rail som blir brukt, du vil bare være trygg på at pengene er fremme et sekund etter at du har trykket på send.

Pure Digital bygger et interbank marked for kryptovalutahandel, basert i London. Når banker som Morgan Stanley, HSBC, Nomura, Goldman Sachs og DNB slik jeg ser det etterhvert skal handle kryptovaluta, kommer de ikke til å gjøre det på obskure børser i skatteparadiser. De ønsker å handle med hverandre, slik de gjør med renter, obligasjoner, fiat valuta osv. Pure Digital bygger et slikt marked for verdens største banker, de såkalt Tier 1 bankene. Det betyr at de kan handle bilateralt, bruke kredittlinjene de allerede har på hverandre og velge hvem de er villig til å handle med. Pure er grunnlagt av den tidligere grunnleggeren av Par FX og opplever stor interesse fra både banker og andre.

En plattform med sterke synergier

Innledningsvis forklarte jeg hvordan Arcane Crypto kan minne litt om et venture fond, men som er notert. Det er bare halve historien. Porteføljen til Arcane gir en spennende eksponering, og bredden gir økt robusthet, men den gir også noe mer: Muligheten til å utnytte synergier.

I tradisjonell finans finner man ofte mange ulike tjenester under samme tak: Betaling, investering, trading, analyse mm. Grunnen er enkel: Det er stordriftsfordeler og synergier av å samle ulike relaterte tjenester. I kryptovalutasektoren har markedet til nå vært mye mer fragmentert. Dette ser Arcane som en mulighet. Ved å bygge en portefølje og ta en aktiv rolle knyttet til M&A fremover, er målet å bygge en plattform som kan fungere som en one-stop-shop for finansielle tjenester knyttet til kryptovaluta.

Ved å være tidlig ute har Arcane Crypto rukket å bli et nav i nord-europa med internasjonalt fotavtrykk når det kommer til kryptovaluta. Det betyr at deal flowen er svært god. Arcane er en partner mange vil prate med, og gjør at vi kommer tidlig inn i attraktive dealer.

Richard Paulsen jobber som CEO i Arcane Media, en del av Arcane Crypto AB.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer