Gå til hovedinnhold

5 tips for å oppfylle drømmene dine

Helt ærlig, hvor mye penger bruker du egentlig på å kjøpe kaffe ute, unødvendige ting og dyre lunsjer? Vi vet godt at dette er lett å bruke penger på, men la oss se på hva du kunne fått hvis du i stedet sparte disse «småpengene».

Sparer du for eksempel 2000 kroner i måneden kan du ha over 100 000 kroner om 4 år, og nærmere 1 million om 16. Spontan konsumering er kanskje gøy i øyeblikket, men vil du ikke heller bruke penger på noe du virkelig vil ha – bare litt lengre frem i tid? Følger du disse fem tipsene har du allerede nå kommet et stykke på vei til å nå målet ditt.

1.      Sett opp en plan for sparingen din

Uansett om det er en reise, bil, leilighet eller bare en mer behagelig fremtid du sparer til så er det alltid bra å sette opp et mål. Et omtrentlig beløp og tidshorisont vil gjøre at du får et mer konkret mål. Når du har bestemt deg for et mål du sparer mot er det viktig at du tenker over den økonomiske biten – hvordan skal du nå det? Du trenger ikke lage et budsjett, men det gjør det enklere å identifisere utgifter du vet du kan klare deg uten. Kanskje er det såpass lite som skal til at du kan bestemme deg for å spise ute noen færre ganger i måneden, eller slutte å røyke? Målet ditt kommer til å nås mye raskere ved å unngå «unødvendige» utgifter, men først og fremst ved kontinuerlig sparing.

Les også: De 3 vanligste feilene ved målsetting

2.      Tenk langsiktig

Mange hadde ikke nølt hvis de hadde fått valget mellom en reise rundt verden om fire år og en daglig kjøpekaffe ute. Til tross for dette har mennesker av natur vanskelig for å velge belønning frem i tid i stedet for umiddelbar belønning, noe som er hovedgrunnen for dette samfunnsproblemet. Det er veldig mange som ikke sparer overhodet, noe som er trist siden man kaster bort en verdifull mulighet. Vi vil helt enkelt at det meste skal gå raskt, og at belønningen skal komme umiddelbart. Du kjenner deg kanskje igjen i at høy lønn føles viktigere enn god pensjon, og at pizza smaker bedre enn en tur til treningsstudioet. Det er rett og slett mangelen på langsiktighet som står i veien for at vi skal lykkes med målene våre. Derfor gjelder det å ligge et steg foran og lure de medfødte instinktene dine.

3.      Bestem deg for hvor mye du skal spare

En stor del av befolkningen mener dessuten at de ikke har muligheten til å spare pga. stram personlig økonomi. Det disse kanskje ikke tenker på er at til og med små beløp kan bli mye på sikt. Hvor mye du skal spare kan bare du svare på. Et godt referansepunkt når det gjelder sparing eller investering, er at 10 % av månedsinntekten går direkte til porteføljen din – et greit beløp til å begynne med.

4.      Ikke la deg hindre av tidsmangel

Å investere betyr heller ikke at du skal bruke alle dine våkne timer til å følge med på børsen. Hører du andre diskutere hva som skjer på børsen, gir det ofte et inntrykk om at det er mer avansert enn hva det egentlig er. Alle kan investere, i alle fall i ulik grad.

Til tross for det som står ovenfor har vi full forståelse for alle hindrene som står i veien for deg som ikke har kommet i gang med sparingen. Vi på Nordnet forsøker å forenkle og informere kundene våre, og få flere til å oppdage fordelene ved å spare.

5.      Start allerede i dag

Hva venter du på? Start sparingen din i dag. Den første millionen er nærmere enn du tror! Bli kunde hos Nordnet her.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer