Nordeas norske aksjefond knuser Oslo Børs

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Oppsiktsvekkende god avkastning for Nordeas norske aksjefond så langt i 2017

Forvalterne av Nordeas norske aksjefond har hatt en svært god avkastning på sine aksjefond så langt i 2017. Jakob Vossgård, som leder det norske aksjeteamet lokalisert i Bergen, forteller at Nordeas fire norske aksjefond har utviklet seg betydelig bedre enn fondsindeksen på Oslo Børs. Avkastningen til disse fondene er også svært god sammenlignet med andre norske aksjefond sier Jakob. (se liste nedenfor).

Jacob Vossgård

Forvalter

Blant de 75 norske aksjefondene som er registrert i Norge ligger alle Nordeas fond inne på topp 10 listen, og helt øverst ligger Nordea Norge Verdi og Nordea Norge Pluss med en avkastning på henholdsvis 16,7 og 15,1 prosent så langt i år. Til sammenligning har Oslo Børs Fondsindeks steget med 6,7 prosent i samme periode.

Årsakene til god avkastning

– De viktigste årsakene til fondenes gode avkastning har vært gode valg av enkeltaksjer innen de ulike sektorene sier Jakob. Innenfor energi- og shipping-sektorene har vi tjent på Wallenius Wilhelmsen-aksjen som har steget med 45 prosent i perioden. Samtidig har vi vært undervektet i Statoil som har vært for høyt priset relativt til oljeprisen, og har falt med 10 prosent. Vi har også holdt oss unna oljeserviceselskaper med mye gjeld og sviktende inntjening. Blant disse var Seadrill som falt med 90 prosent i første halvår.
Innenfor teknologi- og telekom-sektorene har vi hatt mye aksjer i Atea og Zalaris som har steget med henholdsvis 45 og 62 prosent som følge av god resultatutvikling. Vi har finansiert dette med å ha vært undervektet Telenor, som har hatt en svakere utvikling.
Våre norske aksjefond har også investert mye i sparebanker som har steget med 15-20 prosent så langt i år, fastslår Jakob.

7- 8 måneder er en svært kort periode å måle aksjefondenes avkastning på, understreker Jakob, men også i et lengre tidsperspektiv er avkastningen for Nordeas norske aksjefond veldig konkurransedyktig. Hvis vi måler 5 års avkastningen, så har de fire fondene utviklet seg betydelig bedre enn sin referanseindeks, (Oslo Børs Fondindeks), og alle fire er innenfor de 15 beste norske aksjefondene med høyest avkastning de siste fem årene, sier Jakob avslutningsvis.

Link til relatert artikkel i Dagbladet

Listen viser norske aksjefond med høyest avkastning hittil i 2017.(Kilde: Oslo Børs, kurs per 05.08.17)

no

I Nordea Fondsmagasinet kan du lese flere artikler om fond og sparing.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer