Gå til hovedinnhold
Nettleseren du benytter deg av, støttes ikke lenger av Nordnet. Klikk her for å se hvilke nettlesere vi støtter og anbefaler at du bruker.

WebTV Investtech uke 38- 2023 #VAR

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 38- 2023#VAR

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Vår Energi, som gikk inn i den norske modellporteføljen på fredag. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Kom i gang med Investtech: Daglig leder Christian Sveen Harto holder et grunnleggende introduksjonskurs i teknisk analyse og Investtechs analyseplattform torsdag 21. september. Webinaret er gratis og det vil under økten være mulighet for å stille spørsmål i chat-funksjonen. Les mer og meld deg på her!

Morgenrapport 18. september

Det ble en svak stigning i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1301 poeng, noe som er en oppgang på 0.3 prosent. Uken som helhet ga en oppgang på 2.7 prosent. Indeksen har med dette steget 13 av de siste 16 dagene og er nå i all-time-high.

Hovedindeksen har brutt alle motstandsnivåer og opp gjennom taket i den svakt stigende trendkanalen. Nye kjøpssignaler er utløst, og det er nå ingen ny motstand. Positiv volumbalanse styrker signalene, og indeksen kan lett gå videre. Ved reaksjoner tilbake er det støtte fra 1287 poeng og nedover.

Investtechs optimismeindekser ligger rundt 46 poeng for de kortsiktige og 47 poeng for de langsiktige investorene. Det indikerer at det er en overvekt av pessimister (!) blant investorene på Oslo Børs.

At børsen likevel har gått til nytt rekordnivå, skyldes at det er noen få, store aksjer som er sterke, først og fremst innen oljesektoren, men også finans, shipping og fisk, mens et flertall av aksjene er svake. Investtechslikeveide indeks for Norgeligger 11 prosent under toppnivået fra sommeren i fjor, er ned to prosent siste måned, og ligger i en sidelengs trend med rundt fem prosent opp til motstand og ned til støtte.

Denne såkalte negative divergensen mellom Hovedindeksen på den ene siden og hausseindeksene og den likeveide indeksen på den andre siden, beskriver en sårbarhet i markedet. Det understreker at det nå er viktig hvilke aksjer man investerer i, og at man ikke plukker vilkårlig på børsen. Vårt generelle råd er å kjøpe på styrke. Aksjer som tidligere har gått til nye rekordnivåer, har også i ettertid utviklet seg sterkere enn andre aksjer.

Det er meldt 85 handler fra meldepliktige direktører, styremedlemmer og andre innsidere siste måned. Kjøpsandelen siste måned er 78 prosent. Det indikerer bra optimisme hos mange nøkkelmedarbeidere i de børsnoterte selskapene, selv om kjøpsandelen er noe lavere enn gjennomsnitt siste ti år på 83 prosent.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Fredrik Dahl Bråten.

Ukens aksje: Vår Energi

Vår Energi ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende.Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 32.40 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 32.40 kroner ved reaksjoner tilbake.Volumet har tidligere vært lavt rundt kurstopper og høyt rundt kursbunner. Dette svekker den stigende trenden og kan være et tidlig signal om et kommende trendbrudd.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer