Kl 20.25: Ventetiden

Oslo Børs gjør det svakere enn europeiske konkurrenter igjen, og den fallende oljeprisen  tynger naturligvis vårt hjemlige marked. 

Hva hvis vi ser på aksjer som gjorde det godt før denne korreksjonen, er det DNB som står seg ut. ECB har satt i gang et massivt stimuliprogram, og det kommer europeiske banker til å nyte godt av. DNB tok ut all time high, og handler nå 6 kroner lavere. Utfordringen er selvfølgelig at deres primærmarked er Norge, og med lavere oljepris øker risikoen på flere deler av bankens portefølje. I tillegg viser boligstatistikk for September, at prisene flatet ut. Fallende priser er bearish for en bank som har boliglånskunder, men vi er ikke der enda.

En god strategi i markedet vi ser nå, kan være å sette seg på sidelinjen. Jeg tror ikke det er lurt å shorte aksjer etter en slik skrell, rett og slett fordi shortcovering rallyene blir voldsommen, og vi har allerede priset oss lavere, hvem vet hvor langt ned vi skal. Vent på andre kjøpere, la de ta risiko først. Man har aldri dårlig tid, selv om det virker sånn når markedet stiger brått.

Jeg tror at et sterkt arbeidstall om en time, kan føre til shortinndekking og høyere indekser i ettermiddag. Her er estimatene til non-farm payrolls:

Citigroup 175K

HSBC 200K

Deutsche Bank 200K

JP Morgan 225K

Morgan Stanley 230K

Goldman Sachs 230K

BofAML 235K

UBS 250K

Les også Holdberggrafene på Nordnetbloggen.

Oppdatering kl 20.25: Ingen overraskelse med shortinndekking før helgen, på bakgrunn av gode arbeidstall og det tunge salgspresset tidligere i uken. Det var dog ikke spillbart på Oslo Børs, der indeksen stengte under streken før Wall Street skjøt høyere.

Bankene gjør det bedre enn markedet, med JP Morgan, Citigroup og Morgan Stanley opp over 2%. Det er nok arbeidstallene som spiller inn der også. Husk at de nå har fått tilgang til masse billig kapital under stimuliprogrammet til FED, og hvis renten skulle øke neste år ligger de an til å tjene masse penger på å sette opp boliglånsrenten. Det samme gjelder DNB, men i Norge kan sentralbanken drøye med å heve renten.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer