Gå til hovedinnhold

Vekst eller utbytte?

Jeg kom over et interessant chart. Det viser et økende skille mellom selskaper som investerer i utvikling, oppkjøp og kapitalvarer målt mot selskaper som kjøper egne aksjer og deler ut utbytte. Det er ikke umiddelbart logisk at de som investerer overskuddslikviditeten i stedet for å dele det ut til aksjonærene, skal gjøre det så mye bedre, men det er altså tilfelle. Når du skal velge aksjer for neste år, bør man se på hvordan selskapene bruker pengene i stedet for direkteavkastningen gjennom utbytte. Jeg tenker da på DNB, som deler ut utbytte, kjøper egne aksjer, men blir angripet fra alle kanter.

Cash allocation

Nobu Su, eier av rederiet TMT, er en av de mest fargerike karakterene i internasjonal shipping. Jeg har personlig sett han tjene 1 milliard dollar og tape det igjen året etterpå, i FFA markedet (shipping futures). Han ønsket kun å gjøre OTC avtaler, slik at de ikke ble marginert av et clearinghus. Det gav han enorm giring, basically uten innskudd. Han gikk naturligvis bust for noen år siden, og bitterheten over bankens handlinger fikk han til å lage en dokumentarfilm om seg selv. Den er på 6 minutter og publisert på Youtube.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
13.12.2017 13:13

Interessant innlegg.
Jeg synes det er logisk at de som reinvesterer gjør det bedre. De reinvesterer tross alt fordi de tror de kan få bedre avkastning på pengene på den måten. Først bør et selskap se hvordan de kan bruke pengene best mulig for å vokse. Dersom de ikke kan bruke pengene internt, deler de dem ut. Utbytte bør være siste utvei.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
13.12.2017 14:01

Enig med deg!