Gå til hovedinnhold

Var dette bunnen?

Treffer man disse svingningene, vil man tjene gode penger, men det er et vanskelig mål å sette seg. Det var åpenbart i dag tidlig at vi ville få en sterk dag i Europa, men at Eurostoxx skulle stige 2.75% var det ikke lett å spå. Oslo Børs har klart en oppgang på 1.5% til tross for at Statoil gjør det svakere enn det generelle markedet. Spørsmålet mange stiller seg, er vel om dette var bunnen!? Har vi nå lagt bak oss hellasproblematikk, kinafall og oljepriskorreksjon? Før du rister oppgitt på hodet, så er ikke svaret et rungene nei.

Alle disse variablene har vært i markedet i flere uker, og på et tidspunkt blir alt inndiskontert. Jeg gir ingen sterk anbefaling, men påpeker bare at det ikke er gitt at vi skal falle videre på dette tidspunktet. Om en uke står vi midt i rapporteringssesongen, og da vrir oppmerksomheten til investorene bort fra makronyheter til selskapspesifikke meldinger. Tenk dere det, nå skal vi se på aksjer igjen!

I dag tidlig trakk jeg frem Norwegian som en mulig daytrade. Oljeprisen har korrigert, og nå melder de om nysatsninger på langruten. Var man rask på labben hadde man en time på å kjøpe aksjen rundt 314 kroner, før den gikk til 320 kroner, men der hadde man kun en god halvtime på å selge seg ut. Litt flaks må man også påberegne.

NEL stiger på godt volum igjen, etter at Storebrand Asset Management flagger en større aksjepost i selskapet. Nå nærmer vi oss årets høyeste igjen.

Kjøpte man Alibaba.com (BABA) i går, ville man tjent 2.8% på åpning i dag. Aksjen har nå steget opp til $80, på rebounden i det kinesiske aksjemarkedet. Den handlet på $85 forrige uke, og over $90 i Mai måned. Hvorfor skal den ikke opp dit igjen? Se hvordan de amarikanske konkurrentene handler på all time highs (Amazon, Facebook etc).

Få med dere siste utgave av #Pengepodden. Denne gangen fondsspesial med sjefen i Morningstar Ketil Myhrvold.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer