Gå til hovedinnhold

Trekker penger ut fra Oslo Børs

Kunder hos de Nordnet, Netfonds og Skandiabanken har trukket 669 millioner ut av norske aksjer siden nyttår. Aksjestatistikk Nordnet publiserte i dag viser nettosalg for 207 millioner på Oslo Børs i mars, mot tidligere -306 millioner i januar og -156 millioner i februar.

Utviklingen på Oslo Børs har vært vrien siden nyttår. Den store vinneren på børsen (målt i kroner) så langt i år er Statoil, som har steget hele 15% siden årsskiftet mens OBX-indeksen kun har løftet seg 1,6%. Dette er veldig spesielt, siden Statoil har så stor vekt i indeksen (teller ca 23% av OBX). Andre tungvektere har trukket betydelig ned. DNB -4,15%, Telenor -8,6%, Seadrill -15,5% og Schibsted -8%. Det er tydelig at kunder syns dette er frustrerende og velger å redusere sine plasseringer på Oslo Børs. Andre markeder, som eksempelvis USA viser en mye klarere positiv tendens.

Statoil danser alene

Det er generell slapp performance blant de gamle OBX-favoritter. Statoil kan ikke dra lasset på Oslo Børs alene mens de spiller Turbonegers “All my friends are dead“. Om vi ikke ser mer bredde i markedet vil jeg tro vi kommer til å se ytterligere nedvekting fra kundene i tiden fremover.

Jeg snakker mer om dette og hvor man kan finne mer spennende alternativer på mine gratis ukentlige webinarer. Klikk her for påmelding, og for å se tidligere sendinger.

REC mest handlet – DNO mest kjøpt

Solenergiaksjen REC Silicon var suverent mest handlede aksje i mars foran Marine Harvest og spillutvikleren Funcom. REC falt 11,3% i løpet av måneden, men er fortsatt opp hele 60% hittil i år. Det er stor interesse for solenergiaksjer internasjonalt, og solsektoren er blant de som har steget mest i år. I mars har det vært en korreksjon også i flere av de USA-noterte solenergiaksjene, og REC svinger omtrent det dobbelte av det sektorindeksen der borte gjør. Ønsker man å handle i en større kurv av solaksjer er sektor-ETF’en TAN (notert i USA) et interessant alternativ.

Den mest kjøpte aksjen i mars var DNO International med nettokjøp på 97 millioner. På andreplass kom DNB med 30 millioner foran BW LPG med 25 millioner. De mest solgte aksjene var tungvekterne Yara (75 millioner) og tidligere nevnte Statoil (67 millioner).

 

_________________________________

Spørsmål eller kommentarer mottas med takk. Kommenter gjerne under artikkelen, eller send meg melding på Twitter.

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd.

For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter: @KarlNordnet

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer