Gå til hovedinnhold

Travleste juli noensinne

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Hovedindeksen klatret 1,6 prosent, og juli måned ble den travleste noensinne målt i antall handler.

Greske gjeldsforhandlinger, børsuro i Kina, fallende oljepris og selskapenes kvartalsrapportering preget juli-handelen på Oslo Børs.

I gjennomsnitt ble det gjennomført 82.154 aksjehandler hver dag i juli, til en verdi av 3,5 milliarder kroner. Det er 10,5 prosent mer enn juli i fjor, både målt i kroner og antall handler.  Hittil i år er det gjennomført 105.915 handler hver dag, 25,7 prosent mer enn på samme tid i fjor. Den daglige gjennomsnittsomsetningen er på 4,8 milliarder kroner, 15,5 prosent høyere enn på samme tid i 2014.

Hovedindeksen steg 1,6 prosent i løpet av juli. Så langt i år er oppgangen på solide 10,9 prosent. De fleste europeiske og amerikanske børsene steg i juli, og flere steg mer enn Oslo Børs.

Det sterke oljeprisfallet bremset oppgangen i Oslo. Oljerelaterte aksjer var månedens tapere med et kursfall på 3,5 prosent for Energiindeksen etter at oljeprisen svekket seg med 18 prosent, nær 12 dollar, i løpet av juli. Fallende råvarepriser påvirket også andre sektorer. Norsk Hydro var med på å sende Materialerindeksen ned 3,4 prosent.

Sterk kursoppgang for lakseaksjer og forbruksvarer veide opp for kursfallet for energi og materialer. RCCL og Schibsted dro Forbruksvarerindeksen opp hele 13,4 prosent. Konsumvarerindeksen, med laks som viktigste ingrediens, steg 8,8 prosent.

Det har blitt flere investorer som handler på Oslo Børs. Den gode avkastningen, særlig sammenlignet med andre investeringsalternativer, bidrar til dette. I tillegg tar Oslo Børs tilbake markedsandeler fra konkurrerende markedsplasser, noe som også er med på å løfte aksjeomsetningen her i Oslo. I juli skjedde 63 prosent av handelen i Oslo Børs-aksjer på Oslo Børs. I juli 2014 var markedsandelen kun 57,7 prosent.

Hovedindeksen måned for måned hittil i år:

Aksjeomsetningen i juli siste 10 år:

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer