Gå til hovedinnhold

Dogs-of-the-Dow: Topp 10 amerikanske utbytteaksjer

Følger du strategien Dogs of the Dow, retter du investeringene dine mot de 10 selskapene som betaler høyest utbytte på Dow Jones-indeksen. Strategien er også kjent som Dow 10-strategien.

Slik fungerer strategien:

  • Etter at markedet er stengt på årets siste handelsdag plukker du ut de 10 utbytteaksjene med høyest direkteavkastning.
  • På årets første handelsdag kjøper du disse aksjene og sitter på dem frem til årets slutt uten å fokusere på eventuelle verdistigninger. Målet er å få utbytte.

Dogs-of-the-Dow 2020

I listen under ser du de 10 utbytteaksjene som inngår i Dogs-of-the-Dow i år.

Plassering Aksje Utbytte per aksje Kjøp / Selg
1. Dow5,12 % Handle
2. Exxon Mobil 4,99 % Handle
3.IBM4,83 %Handle
4. Verizon 4,01 % Handle
5. Chevron 3,95 % Handle
6. Pfizer 3,88 % Handle
7.3M3,26Handle
8. Walgreens3,10 % Handle
9. Cisco Systems 2,94 % Handle
10. Coca-Cola2,89 % Handle

Kilde: Kiplinger.com og dogsofthedow.com

Utbyttene reflekterer, naturlig nok, bare fortid og nåtid og sier aldri noe om fremtiden. I utgangspunktet skal også et utbytte redusere verdien på selskapet. Derfor kan ikke du som investor basere sine investeringer kun basert på en liste. Gjøre egne analyser og kalkulasjoner.

Se også: 4 tips til deg som vil investere i utbytteaksjer

Slår markedet

C.L. Siegel brukte 55 års historisk gjennomsnitt til å beregne fremtidig utbytte. En lignende gjennomgang er gitt nedenfor:

Gjennomsnittlig årlig inntekt (geometrisk gjennomsnitt)

Dogs of Dow / Dow 10-strategien: + 12,63 %
Dow 30 Indeks: + 10,93 %
S & P 500 Index: + 10,13 %

Historisk sett har Dow 10-strategien i gjennomsnitt vært klart bedre enn underliggende og like aksjeindekser. I tillegg har ikke bare strategien levert bedre, men også med lavere volatilitet. Husk imidlertid at historisk avkastning aldri garanterer for fremtidig avkastning.

En mulig forklaring på hvorfor Dogs of the Dow-strategien har lyktes kan være at utbyttestrategier har gått av moten blant mange investorer. Dette kan tyde på at forventningene til disse selskapene i fremtiden er fornuftig og det vil være enklere å handle i fremtiden. Dette kan også være andre forklaringer.

Vil du få oversikt over årets utbytteaksjer eller lære mer om utbyttestrategi. Sjekk ut utbytteguiden på nordnet.no.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer