4 tips til deg som vil investere i utbytteaksjer

For en som investerer langsiktig på børsen kan utbytte være en viktig del i å sikre kontinuerlig avkastning. Vi har samlet noen tips til deg som utbytteinvestor.

Disse nordiske aksjene deler ut høyt utbytte: UtbytteGuiden.

For utbyttejegere er det ikke bare viktig å finne aksjer med høyt utbytte, men også å finne de aksjene som gir utbytte kontinuerlig og som øker utbyttet hvert år. Selv om utbytte oppleves positivt for aksjeeierne er det viktig å huske på at dette er penger som trekkes ut fra selskapet og som dermed ikke bidrar i videre vekst i selskapet. Så hvordan skal man egentlig tenke når man leter etter utbytteaksjer til porteføljen sin?

  1. Det første steget vil være å finne aksjer med så lav pris i forhold til utbytte som mulig. Direkteavkastningen forteller deg hvilken aksjepris du må betale i for å få utbytte. Jo høyere direkteavkastning desto mer utbytte kommer du til å få per aksje.
  2. Å kun benytte seg av et nøkkeltall kan gi et veldig begrenset bilde av en aksje. Et annet nøkkeltall man ser på i sammenheng med utbytte er utbytteandelen. Dette måler hvor stort utbyttet er i forhold til gevinsten. Jo høyere utbytteandel desto mer velger selskapet å gi til sine aksjeeiere. Dette oppleves som positivt, men pass på at utbytteandelen ikke får uholdbare høye verdier.
  3. Diversifiser porteføljen din. Diversifisering er en viktig nøkkel for å oppnå fremgang på børsen. Dette gjelder også utbytteaksjer. Forsøk å finne aksjer innenfor ulike bransjer og ulike markeder for å forsøke å sikre deg at du får en godt risikojustert avkastning.
  4. Tenk langsiktig og utnytt rentes rente-effekten. Sparing i aksjer passer når du har en langsiktig sparehorisont. En av årsakene til dette er rente-på-rente-effekten som gjør at du kan få mer utbytte jo lengre tid som går.

Har du utbytte aksjer i porteføljen din, eller har du noen spørsmål? Kommenter gjerne innlegget under. Lykke til med investeringene dine i utbyttesesongen!

Les også: Dette må du vite om direkteavkastning

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
19.03.2019 13:59

Oi ser ut som dette er copy-paste fra Engelsk eller et barn uten noen forståelse av finans som har skrevet dette. “rente-på-rente-effekte” skrives på godt norsk “rentes rente effekt”.

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
20.03.2019 09:30

Oi, ja her har det nok gått litt fort i svingene. Takk for at du retter på oss 🙂 Oppdatert nå.