Gå til hovedinnhold

Tesla og Netflix skuffet investorene onsdag. Retningsløst i Asia torsdag

De amerikanske indeksene steg onsdag, i påvente av ferske tall fra selskaper som Tesla og Netflix. Resultatsesongen har startet oppløftende, men i går skuffet de fleste selskaper.

Disclaimer: Det er viktig å påpeke at denne børskommentaren er ment som generell informasjon, og skal ikke forstås som investeringsråd. Formålet er å gi leseren innsikt i verdensøkonomien og finansmarkedene, for å øke forståelsen og kunnskapen om disse områdene.

Morgenrapport – torsdag 20. juli

  • Vi tror Oslo Børs åpner ned -0,1 %, eller innenfor intervallet [-0,5, 0,3] %. Selskaper i fokus: TEL, TGS, PGS

Våre spådommer, utarbeidet klokken 07:33 i dag, baserer seg på utviklingen i de globale finansmarkedene etter forrige handelsdag.

USA

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA og RUSSELL 2000) steg 0,3 % i snitt, i går.

De amerikanske indeksene steg onsdag, i påvente av ferske tall fra selskaper som Tesla, Netflix og IBM. Resultatsesongen har startet oppløftende, men i går skuffet de fleste selskapene. Tesla-aksjen falt over fire prosent i etterhandelen, mens Netflix falt hele åtte prosent. Svakere marginer etter flere priskutt tynget Q2-tallene til Elon Musks Tesla, mens Netflix slet med topplinjeveksten i forrige kvartal.

Dow Jones-indeksen steg for øvrig for 8. dag på rad, et fenomen som ikke er vanlig i aksjemarkedet. Denne rekken av oppgangsdager indikerer optimisme blant investorene, og det kan på kort sikt virke som en driver for videre oppgang. Generelt anses slike kontinuerlige opptrender som en positiv indikator for markedets styrke og tillit blant investorer. Det er likevel viktig å merke seg at en lengre rekke med oppgangsdager også kan indikere at markedet er overkjøpt, noe som potensielt kan føre til en korreksjon eller i det minste en midlertidig avkjøling. På lang sikt vil markedets utvikling imidlertid være mer avhengig av fundamentale forhold, som økonomisk vekst, bedriftsresultater og pengepolitikk.

Verizon Communications Inc (5,3 %), Salesforce Inc (3 %), Cisco Systems Inc (2,3 %) toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i Dow Jones-indeksen, mens Boeing Co (-1,4 %), Microsoft Corp (-1,2 %), American Express Co (-0,5 %) endte på bunn.

ASIA

De største indeksene i Asia (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) er ned 0,1 % i snitt, torsdag morgen.

Hovedindeksen i Japan, Nikkei 225, som er opp 25 % i år, faller over en prosent i morgentimene, dermed er det ingen drahjelp å få derfra i dag. De andre indeksene i Asia gjorde lite av seg i nattens handel. Skuffende veksttall fra Kina tidligere i uken, har dempet optimismen i regionen de siste dagene, derfor venter mange nye stimulansetiltak fra myndighetene. Hvorvidt vekstimpulsene i Kina vil komme tilbake i løpet av året er et av de store spørsmålene investorene nå stiller seg.

Renter, valuta og råvarer

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 79,39 dollar per fat, ned 1,5 % fra onsdagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er opp 0,4 % i samme periode. 1 USD koster i skrivende stund; 9,98 NOK, 10,24 SEK, 6,64 DKK og 0,89 EUR, mens 2- og 10-års renten i USA ligger på hhv. 4,78 og 3,76 %. To års renten er opp ett basispunkt fra gårsdagens nivåer, mens ti års renten er ned tre punkter.

Oljelagertallene fra USA falt mindre enn ventet i forrige uke, i følge tall fra EIA, noe som bidro positivt på prisene. Oljeprisen vaker nå rundt 80 dollar fatet, etter å ha blitt handlet på lave 70-tallet en god stund. Prisoppgangen må for øvrig sees i sammenheng med at dollaren har falt betydelig i perioden. Dollarens verdi og Kinas økonomiske helse har en direkte innvirkning på oljeprisen. En svekket dollar gjør oljen billigere for kjøpere med andre valutaer, noe som kan øke etterspørselen og drive opp prisen. Kina, som er en av verdens største oljeimportører, påvirker oljemarkedet gjennom endringer i sin økonomiske politikk, vekstforventninger og energietterspørsel. Sterk økonomisk aktivitet i Kina kan føre til økt etterspørsel og høyere oljepriser, mens svakere økonomiske signaler kan redusere etterspørselen og presse prisene ned.

Kilde: Rådata (renter, valutakurser, råvarepriser, indekser og aksjekurser) er hentet fra Infront.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer