Gå til hovedinnhold

Teknisk Analyse av Yara International 02.10.2020

I de siste tre årene har veksten til Yara aksjen vært ganske svak, med en nedgang på 0,78%. Aksjen ligger i en horisontal trading range hvor kanalen har den laveste kursstøtten på 277,80, og den høyeste kursmotstanden er 414,60. Med siste notering på 355,40 ligger kursen plassert midt i trading rangen. I dette innlegget skal jeg se på det tekniske bilde til Yara International på middels og kort sikt.

På grafen ovenfor kan vi se at det er mye volatilitet, der prisen beveger seg svært mye mellom 300 og 400. Kursen har tidligere i 2018 og 2019 presset mye opp mot 400, hvor den endelig fikk et brudd i juni 2019 og etablerte seg i 400-terenget i en liten periode. Aksjen dannet en liten dobbeltopp formasjon og fikk et fall ned til 365. Der var en liten ”retest” på 400 rett etter fallet, men var svært kortvarig. På grafen kan vi se 200 MA som er ganske flat og beveger seg tvers gjennom aksjekursen, som indikerer et særdeles svakt momentum og er svært bearish. Aksjen havnet så i en synkende trend, hvor så korona traff og sendte aksjen ned til gulvet på den horisontale trading rangen.

På YTD grafen kan vi se hvordan aksjen fikk en V-formasjon etter koronafallet og havnet i en positiv trend kanal. Med svakt momentum kjempet aksjen nytteløst mot 200 MA, med en liten test over indikatoren falt den fort under igjen. I det aksjen så ut til å miste enda mer momentum og var på vei ned til trendlinjen, dannet det seg en dobbelt bunn formasjon (markert i gult), som i teorien indikerer at aksjen er i ferd med å gå opp. Dette førte da til at aksjen føyk opp og fikk en oppgang på 14,6%. Om vi ser på MA-indikatorene som er brukt her, gir det oss et veldig negativt inntrykk. Aksjer som posisjonerer seg under 200 MA, eller på ganske likt nivå, skriker dårlig momentum og er svært bearish. Det var ikke før i slutten av juli der aksjen fikk et stort bykst opp, det ble et brudd på 200 snittet og 20- og 50 MA fulgte etter.

Med en sterk oppgang og 10-, 20-, 50- og 200 MA under som støttenivåer, klatret aksjen opp mot 400. Men, som tidligere møtte den motstand og fikk enda en korreksjon nedover og møtte støtte på 200 MA. Det ble også et brudd på trendlinjen som har vært til stede siden korona. RSI indikatoren har en verdi på 47,87 som er midt på treet mellom høy og lav verdi og gir ikke noe tydelige tegn for å predikere den fremtidige kursen. Den siste bevegelsen i RSI har en liten oppgang, men der er noen tidlige verdier som kan operere som motstand.

Ved å se på grafen de siste 3 mnd. kan vi se nærmere på nedgangen etter at aksjen raskt ble avvist i forsøket på å bryte gjennom 400. 10 MA indikatoren som krysset både 20- og 50 MA kan vise til dårlig styrke på kort sikt fremover. Men, Yara finner ganske god støtte ved 200 MA, og om den fungerer like bra som støtte som den gjord som motstand tidligere, finnes det potensiale for vekst. Skulle aksjen falle enda mer og havne under 200 SMA, er de mulig at aksjen søker støtte hos 330.

Konklusjon:

Yara sin momentum situasjon ser i følge det tekniske bilde svært dårlig ut. Her er mange urovekkende faktorer gjør at jeg ville stilt meg skeptisk til posisjoner i aksjen, ettersom aksjen er så nær 200 SMA og et brudd på trendlinjen. Aksjen ligger også under 50 SMA som kan tyde på farlig motstand i fremtiden. Selv om aksjen finner god støtte på 200 SMA, skal man ikke se bort ifra at den synkende trenden presser aksjen ned. Skulle det være et brudd på taket i den synkende trendkanalen, og videre brudd på 50 SMA, kan vi forvente en byggende oppgang mot 400. Det skal bli spennende å se når Yara nærmer seg 400, om den møter motstand og faller som tidligere, eller om den klarer å bryte gjennom og holde seg i de nivåene. Jeg tror aksjen kommer til å holde seg mellom 200 MA og kursnivået på 400 en liten periode.

Obs!: Denne analysen er ikke meint som noen investeringsanbefalinger. Dette er bare min tanker og oppfatninger om kursbevegelsen, som andre kan reflektere over og ta egne beslutninger.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer