Oppdatert kl 16.07: Stor bommert på arbeidstallene!

88,000 nye arbeidsplasser utenfor landbruket, er for lite. Forventningen lå på 200k, og alt ned til 130k ville kanskje bli akseptert. Jeg sitter å lurer på om man skal gå defensivt inn mot sommeren. Aksjemarkedet har ikke plukket seg opp i samme grad som tidligere, og som jeg nevnte på morgenrapporten, vi skal lytte slavisk til markedet. Når det er sagt, anbefaler jeg ikke å gå short på denne skrellen, det er for sent i det korte bildet. La heller kortene bli delt ut, for det er lettere å se hvor dette skal om en dag eller to. Det er godt mulig vi får en rask bevegelse ned, som blir kjøpt, og da er ikke traden på nedsiden.

DNB startet dagen med kjipe overskrifter om at de bortforklarer ulovlighetene med regnefeil. Husk at bakgrunnen for en eventuell long, var at der kom på offensiven i forholdet til PR kampen. Denne forutsetningen er nå borte. Slipp ut fisken igjen, så prøver vi igjen senere. Går markedet inn i en liten korreksjon nå, skal man ikke sitte passivt med eksponering. Det billigste tapet, er det du tar med en gang du får følelsen av at du tar feil. Fire kroner lavere begynner denne å gjøre vondt.

Jeg ser at et større meglerhus pitcher Stolt-Nilsen i dag, og regner hjem 220 kroner på kursen. Den handles nå på 118 kroner. De blir sett på som et shippingselskap, til tross for at 90% av businessen kommer fra terminaler og “chemical container” business, som ikke svinger like mye som andre shippingrater. Utbytteyielden er på 3.5%. Det børsnoterte selskapet består av 6 underselskaper, der “sum of the parts” i følge analytikeren er verdt 220 kroner. Jeg skal komme med flere detaljer på mandag. Spennende konsortium, med ulik oppside i de underliggende selskapene.

Mitt ståsted inn i April måned, var at markedet hadde litt mer juice på oppsiden, men de siste dagene gjør meg usikker. Jeg lurer faktisk på om det er første gang jeg tenker mørker tanker siden Mai i fjor.

Fredagsunderholdning: Jeg gir bort en gratis forretningside, hvis det er noen som synes slikt er morsom.

OPPDATERING kl 16.07: Interessant å se Norwegian dippe under 200 kroner, samtidig som oljeprisen er i fritt fall. Ikke kjøp i dag, men vi skal følge med på mandag. Da kommer det nye trafikktall, pluss at vi kanskje får en avklaring på mulig streik. Caset er like solid i dag som for seks måneder siden, bare at billettprisene er høyere og belegget like sterkt. Faller oljeprisen, betyr det større netto i lomma på aksjonærene. Flere flyselskap faller i dag, og det kan selvfølgelig har noe med fugleinfluensa å gjøre. I min bok er dette kun en hype og store overskrifter på et fenomen som dukker opp årlig, og sjelden blir den store katastrofen underholdningsbransjen ønsker. Vi tar opp NAS på hotlisten for neste uke.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
05.04.2013 16:58

Hei, jeg trodde børsne skulle falle mer enn de gjorde på de dårlige tallene, men dette fallet etter tallene er jo ingenting annet enn svingninger.Hvorfor faller det ikke mer?Jeg lurte på om du kunne skrive litt om boligmarkedet i Norge og dine tanker om det.

Gjest
Gjest
24.05.2014 09:02

Woah nelly, how about them apeslp!