Gå til hovedinnhold

Så mye må du spare i pensjon og dette bør du investere i

Hold deg oppdatert på hva som rører på seg i aksjemarkedet i dag, og hva du må tenke på til fremtiden. Hovedtemaet i denne episoden er pensjon, men du får også høre mer om forskjellen på A- og B-aksjer, bokførte verdier, spread og likviditet i børsnoterte fond.

Nordnet Live 15. mars

Vi gleder oss til 15. mars for da arrangerer vi Norges største investeringskonferanse, Nordnet Live, i Oslo Konserthus. Hør mer om gjestene som kommer, programmet og hva som skjer. Les mer om Nordnet Live 2017.

Våre kjære programledere, Anders og Tom, snakker kort om handelsrekord for Nordnet, Funcom, børskjempenes kvartalsrapporter og litt om det nye samarbeidet mellom John Fredriksen og Kjell Inge Røkke før de dykker ned i spørsmål fra lytterne.

Pensjon og IPS

(Fra 12:26) «Aldri har så mange visst så lite om noe som er så viktig» sa Idar Kreutzer fra Finans Norge for noen år siden. Kanskje du som lytter kan bli litt klokere når Anders og Tom diskuterer sparing til pensjon, om og hvem Individuell Pensjonssparing (IPS) lønner seg for, hvor mye du kan forvente å få i pensjon, hvor mye du faktisk bør spare, og hva du bør spare i.

Les mer om IPS og pensjonssparing.

A-aksje og B-aksje

(Fra 29:19) Hva er forskjellen på en A- og B-aksje? Hør mer om A- og B-aksjer og forskjeller i pris og teori i praksis.

Bokførte verdier innen offshore og shipping

(Fra 33:41) Anders og Tom svarer på et spørsmål om hvordan du verdivurderer bokførte verdier innen offshore og shipping. Hør mer om hvordan dette skjer i utgangspunktet og hvilke utfordringer vi får når markedet er tørt, og skip og rigger ligger i opplag.

Spread og likviditet i ETFer

(Fra 41:18) Helt til slutt får du høre mer om spreader og likviditet i børsnoterte fond. Hvorfor kan det se ut som to identiske fond, Xact OBX og DNB OBX, har ulik avkastning? De kommer også inn på hvordan NAV (netto andelsverdi) for fond settes, og om dette kan manipuleres av forvalter. Det blir også snakk om sektor-ETFer, norske bransjefond og investeringsstrategier som tar utgangspunkt i sektorrotasjon.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er det noe du lurer på? Send oss et spørsmål da vel!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer