Individuell Pensjonssparing - IPS

Opp

Individuell Pensjonssparing

Den nye IPS-ordningen som kom i november 2017 blir tilgjengelig hos Nordnet i løpet av 2018.

IPS står for Individuell Pensjonssparing og du kan spare opp til 40 000 kr i året og få en skattefordel på opp til 9200 kr i innbetalingsåret.

Pengene du setter inn på IPS-kontoen blir låst, og du kan først ta ut pengene når du blir pensjonist. Pengene du tar ut av kontoen beskattes som alminnelig inntekt.

 

Vi hjelper deg å flytte IPS-kontoen din

Du har fri flytterett på alle private pensjonsprodukter, og kan flytte til Nordnet når IPS-kontoen er tilgjengelig hos oss. Dette kan vi hjelpe deg med, helt kostnadsfritt. Fyll ut skjemaet til høyre så kontakter vi deg.

Få mer informasjon om IPS

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine les her.

Nordnet IPS

En pensjonsspareavtale med investeringsvalg

Den nye IPS-ordningen blir tilgjengelig hos Nordnet i 2018. Nordnet IPS vil være en pensjonsspareavtale med investeringsvalg som tilbys av Nordnet Bank NUF.

Du velger selv hvilke fond du vil investere i. Hos oss har vi over 600 fond helt uten kjøps- og salgsavgifter.

Ingen faste kostnader

Nordnet IPS er en av de få kontoene for Individuell Pensjonssparing uten faste kostnader.

  • 0,- i flytting
  • 0,- ved innskudd og utbetaling
  • 0,- faste årlige kostnader
  • 0,- i kjøp og salg i flere hundre fond

Innskudd og utbetaling i Nordnet IPS

Innskudd

Du velger selv hvor mye du vil spare, men maksimalt innskudd er 40 000 kroner per år. Du kan gjøre faste innskudd med en månedlig spareavtale, eller gjøre engangsinnskudd.

Utbetaling

Pengene er bundet til pensjonsalder, det vil si tidligst 62 år. Utbetalingen skjer over minimum 10 år, og skal vare til du er minst 80 år. Det kan fritt avtales å betale ut over lenger tid. Under utbetalingsperioden blir hele beløpet beskattet som alminnelig inntekt.

Skatt i Nordnet IPS

Skattefradrag

Det er fullt skattefradrag for innskudd, ingen formuesskatt og ingen skatt på avkastning i spareperioden. Vi rapporterer alt til skattemyndighetene for deg.


Sparer du 40 000 kroner i året kan det redusere skatten din på alminnelig inntekt med 9200 kroner. Når du tar ut penger fra IPSen som pensjonist blir beløpet beskattet som alminnelig inntekt.

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.