Individuell Pensjonssparing - IPS

Opp

Del:

Dagens ordning med Individuell Pensjonssparing

IPS betyr Individuell Pensjonssparing med skattefordel. Skal du spare til pensjon selv kan du opprette en IPS-konto, slik at du binder pengene du sparer til pensjonen din. Nordnet IPS er en av de få IPS-kontoene i Norge uten faste kostnader, og du kan utsette skatten for innskudd opp til 15 000 kroner årlig. Når du blir pensjonist og tar ut pengene, skatter du av pengene som ordinær pensjonsinntekt.

Nordnet IPS - spar til du blir pensjonist

Ingen faste kostnader

Gratis handel i over 450 fond

Vi hjelper deg å flytte IPS-kontoen din

Nordnet IPS

En pensjonsspareavtale med investeringsvalg

Nordnet IPS er en pensjonsspareavtale med investeringsvalg som tilbys av Nordnet Bank NUF. Nordnet IPS er et enkelt produkt som gir deg mulighet for å forvalte sparepengene i pensjonsordningen din.

Med Nordnet IPS kan du investere i alle de tilgjengelige fondene våre. Over 450 av disse er helt uten kjøps- og salgsavgift.

Ingen faste kostnader

Nordnet IPS er en av de få kontoene for Individuell Pensjonssparing uten faste kostnader.

  • 0 i flytting
  • 0 ved innskudd og utbetaling
  • 0 faste årlige kostnader
  • 0 i kjøp og salg i flere hundre fond

Innskudd og utbetaling i Nordnet IPS

Innskudd

Du velger selv hvor mye du vil spare, men maksimalt innskudd er 15 000 kroner per år. Du kan spare med en fast spareavtale, eller sette inn engangsinnskudd. Alle innskudd kan trekkes fra på den skattbare inntekten din.

Utbetaling

Pengene er bundet til pensjonsalder, normalt 67 år. Utbetaling skjer over minimum 10 år, altså til fylte 77 år. Det kan fritt avtales å betale ut over lenger tid.

Ved død skal pensjonskapitalen benyttes til barnepensjon, subsidiært til etterlattepensjon til ektefelle, registrert partner eller samboer. Er ikke det aktuelt, går pengene til dødsboet.

Skatt i Nordnet IPS

Skattefradrag

Det er fullt skattefradrag for innskutt beløp, ingen formuesskatt og ingen skatt på avkastning i spareperioden. Vi rapporterer alt til skattemyndighetene for deg.


Sparer du opp til 15 000 kroner i året kan det redusere skatten din på alminnelig inntekt med 3750 kroner.

Pensjonsinntekt

Under utbetalingsperioden blir hele beløpet beskattet som pensjonsinntekt. Personer over 60 år har kort tidshorisont igjen til pensjonen skal utbetales og må selv vurdere skattefordelen i dag opp mot skatten man får ved utbetaling.

Flytt IPS-kontoen din til Nordnet

Vi hjelper deg å flytte IPS-kontoen din

Har du allerede Individuell Pensjonssparing hos en annen bank? Flytter du den til Nordnet vil du kutte alle faste kostnader på kontoen.

Vi hjelper deg gjerne med å flytte. Fyll ut informasjonen i skjemaet til høyre så kontakter vi deg.


Slik flytter du IPS-kontoen din selv

Dette gjør du:

Bestill kostnadsfri flytting av IPS
Er du allerede kunde hos Nordnet?


Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.