Individuell Pensjonssparing - IPS

Opp

Del:

Individuell Pensjonssparing

Den nye IPS-ordningen som trer i kraft 1. november 2017 blir tilgjengelig hos Nordnet i 2018.

IPS står for Individuell Pensjonssparing og du kan spare opp til 40 000 kr i året og få en skattefordel på opp til 9600 kr i innbetalingsåret.

Pengene du setter inn på IPS-kontoen blir låst, og du kan først ta ut pengene når du blir pensjonist. Pengene du tar ut av kontoen beskattes som alminnelig inntekt.

 

Vi hjelper deg å flytte IPS-kontoen din

Du må opprette en IPS-konto hos en annen leverandør hvis du vil begynne å spare allerede i 2017. Du har fri flytterett på alle private pensjonsprodukter, og kan flytte til Nordnet når IPS-kontoen er tilgjengelig hos oss. Dette kan vi hjelpe deg med, helt kostnadsfritt. Fyll ut skjemaet til høyre så kontakter vi deg.

Få mer informasjon om IPS

Nordnet IPS

En pensjonsspareavtale med investeringsvalg

Den nye IPS-ordningen blir tilgjengelig hos Nordnet i 2018. Nordnet IPS vil være en pensjonsspareavtale med investeringsvalg som tilbys av Nordnet Bank NUF.

Med Nordnet IPS kan du investere i alle de tilgjengelige fondene våre. Over 450 av disse er helt uten kjøps- og salgsavgift.

Ingen faste kostnader

Nordnet IPS er en av de få kontoene for Individuell Pensjonssparing uten faste kostnader.

  • 0 i flytting
  • 0 ved innskudd og utbetaling
  • 0 faste årlige kostnader
  • 0 i kjøp og salg i flere hundre fond

Innskudd og utbetaling i Nordnet IPS

Innskudd

Du velger selv hvor mye du vil spare, men maksimalt innskudd er 40 000 kroner per år. Du kan spare med en fast spareavtale, eller sette inn engangsinnskudd. Alle innskudd kan trekkes fra på den skattbare inntekten din.

Utbetaling

Pengene er bundet til pensjonsalder, det vil si tidligst 62 år. Utbetalingen skjer over minimum 10 år, og skal vare til du er minst 80 år. Det kan fritt avtales å betale ut over lenger tid. Under utbetalingsperioden blir hele beløpet beskattet som alminnelig inntekt.

Skatt i Nordnet IPS

Skattefradrag

Det er fullt skattefradrag for innskutt beløp, ingen formuesskatt og ingen skatt på avkastning i spareperioden. Vi rapporterer alt til skattemyndighetene for deg.


Sparer du opp til 40 000 kroner i året kan det redusere skatten din på alminnelig inntekt med 9600 kroner. Når du tar ut penger fra IPSen som pensjonist blir beløpet skattet som alminnelig inntekt.

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.