Gå til hovedinnhold

Slik kan du sikre porteføljen din

Med fallende markeder er det vanlig å vurdere å selge seg ut av markedet da det alltid vil være usikkert om man er vitne til “kun en korreksjon”, eller om det er starten på et større fall.

Velger man å selge seg ut viser det seg at det i praksis kan være vanskelig å få kjøpt seg inn igjen når det snur. For mange mener jeg det derfor kan være bedre å kjøpe seg litt forsikring i form av produkter som stiger i verdi hvis markedet faller videre.

I nettkurset du finner ovenfor viser jeg hvordan du relativt enkelt kan beskytte indeksfond eller aksjer mot kursfall uten å måtte selge hele eller deler av beholdningen din.

Sikre deg mot kursfall

I likhet med å tegne forsikring som gjør at man skal stå igjen med noe i tilfelle huset ditt brenner ned, kan du kjøpe verdipapirer som kan begrense tap og nedgang når det stormer i aksjemarkedene. Å sikre seg hele tiden vil gå for mye utover avkastningen, men i spesielt turbulente perioder kan det være en god idè.

Som jeg nevner i videoen kan man sikre en portefølje på mange måter med flere forskjellige type verdipapirer og derivater.
For å prøve å gjøre det så enkelt som mulig har jeg valgt å bruke børsnoterte produkter fra Nordnet Markets. Produktene på Nordnet Markets handles kurtasjefritt ved ordre over 1000 kroner.

Lær mer om Bull&Bear og Mini futures

Sikre deg mot valutasvingninger

En annen risiko som kan stjele avkastning fra porteføljen din er valutarisikoen. Er du investert i verdipapirer som omsettes i andre valuta enn NOK eller som er investert i verdipapirer i utenlandsk valuta har du valutarisiko. Denne risikoen kan du også enkelt beskytte deg mot. I videoen forklarer jeg hvordan du bl.a med valutakontoen din i Nordnet tar bort valutarisikoen.

/Spare- og investeringscoach Stian Andersen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer