Gå til hovedinnhold

Verdipapirbelåning hos Nordnet

Verdipapirbelåning gir mulighet til økt avkastning på egenkapitalen og ikke minst gi deg god fleksibilitet. Det kan være at du ønsker å ha mulighet til å benytte sjansen når det dukker opp ekstraordinære muligheter, eller for å frigjøre bundet kapital samtidig som du beholder posisjonene dine.

I videoen går vi blant annet igjennom disse elementene rundt belåning:

  • Belåningsgrader
  • Belånigsverdi
  • Kredittramme
  • Lån i annen valuta
  • Risiko
  • Søknadskjema

Det er kostandsfritt å opprette verdipapirbelåning og det koster heller ingenting å ha en ubenyttet kreditt tilgjengelig. Det er kun når du bruker av kredittrammen det trekkes renter.

Legg gjerne igjen spørsmål i kommentarfeltet eller kontakt sparecoach@nordnet.no for mer veiledning rundt belåning.

/Stian, Spare- og investeringscoach

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
4 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
04.09.2019 19:48

Vi savner Superlånet. Når kommer det tilbake?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
06.09.2019 09:18

Hei,
Det vil det ikke. Vi skjønner godt at Superlånet er savnet av en del kunder som gjerne belånte langsiktige fondsporteføljer.
-Men vi ser at kundene i en større grad verdsetter den nye dynamiske modellen som gjør at vi kan gi økt belåningsverdi til diversifiserte porteføljer med jevn vekting, fremfor å gi en lavere rente.

Gjest
Gjest
04.09.2019 14:46

Stemmer det at grensen for lån til ~3 % går ved 50 000 kroner per kontotype, altså 150 000 kroner totalt om man fordeler lånet på en AF, en ASK og en IK Zero?

Vil det være mulig å belåne to IK Zero-kontoer? Vil da renten være på ~3% opp til man har lånt 50000 på tvers av kontoene?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
06.09.2019 09:32

Hei,
Det er ingen begrensning på tvers av kontotyper, så det er riktig som du sier. Låner man innen for samme kontotype ser vi dog på total belåning uavhengig hvor mange kontoer du har spredt lånet på.