Gå til hovedinnhold

Shale Oil-produksjonen faller

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Shale Oil-produksjonen faller

North Dakota sin oljeproduksjon falt under 1 million fat for første gang på to år. Produksjonen på Williston Basin-feltet produserte 981k fat olje per dag i august. Det er ned 4,7 % siden juli og det laveste siden mars 2014. På toppen produserte dette feltet 1,23 millioner fat per dag i 2014. Statoil er en av selskapene som produserer på dette feltet. Det er forventet ifølge Departement of Mineral Resources at produksjonen vil falle ytterligere og bunne ut på lavt 900-tall i midten av 2017. Til tross for at vi har sett kraftig økning i antall landrigger hver fredag de siste månedene, er mesteparten av dette rigger som skal på nye boreprogrammer på nye brønner. Dette er helt nødvendig for å bremse ytterligere produksjonsfall.

Tesla trenger å hente over 100 milliarder kroner innen 2018

Dersom kjøpet av Solar City går gjennom generalforsamling neste måned, vil dette potensielt kreve at Tesla henter inn over 100 mrd. kroner. Tesla vil måtte funde capex på $5bln-$8bln for å slå sammen deres stasjonære «power business» og ytterligere $2bln for integrering mot bildelen. I tillegg kommer arbeidskapital og leasing-forpliktelser. Mange er skeptiske til oppkjøpet til Solar City. De frykter at visibiliteten blir lav, og at synergieffektene ligger langt frem i tid. Les link

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer