Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 49 – Råvarerally, VIX og bufferkonto

I denne episoden av #pengepodden har du mye å glede deg til!

Anders og Tom snakker om alt fra utbytte til bufferkonto, og mange lyttere får svar på spørsmålene sine. Hvis du sitter inne med et spørsmål kan du legge igjen en kommentar lengre nede på siden, så blir det med i en fremtidig episode av #pengepodden.

Generalforsamling og utbytte

(Fra 2:26) Det er høysesong for generalforsamlinger ut utbytte – det er med andre ord en spennende tid for investorer og du får høre litt om hva du må tenke på i forhold til oppgjørsdager og utbytte.

Bærekraftige investeringer 

(Fra 7:17) Fokuset på bærekraftige og etiske fond har økt, og programlederne Anders og Tom snakker litt om Morningstar Sustainability Rating som finnes på nordnet.no.

Oppdatering på markedet 

(Fra 10:27) Hvordan ligger vi an på Oslo Børs hittil i år, og hvordan går det med FANG-aksjene (Facebook, Amazone, Netflix og Google)? Hør mer om utviklingen i verdensøkonomien og noen store norske aksjeselskaper som DNB, Telenor og Statoil.

Spørsmål fra lytterne

(Fra 23:12)

  • Volatilitetsindeksen VIX – hva består den av og er den mulig å handle?
  • Bufferkonto – hvor mye burde du egentlig sette av til uforutsette hendelser?
  • Aksjespareklubb – hva bør du tenke på og hvordan fungerer skattereglene?
  • Valuta og valutasikring – hvorfor valutasikre investeringene dine?
  • Korrelerer aksje- og obligasjonsmarkedet?
  • Hva er Toms beste boktips?

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
12.05.2016 15:15

Hei! Jeg har kjøpt DNB Seafood DNM, fordi jeg ønsker et billigere alternativ til Holberg Triton. Jeg forstår mye av hvordan en ETN fungerer, men jeg skjønner ikke hvordan DNB tjener penger på å utstede et slikt instrument – hva hvis sjømatindeksen stiger 10 % over en måned – da skylder jo DNB meg mer penger enn jeg la inn. Er det slik at DNB kun tjener penger dersom sjømatindeksen går nedover?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
12.05.2016 15:22

Hei Halvor! Takk for et godt spørsmål! Det blir notert og besvart i en fremtidig episode 🙂