Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 120 – Sprellende laks, Aksjesparekonto og stop loss

Det skjer mye i Norge om dagen, både politisk og for sparere og investorer. Det blir blant annet snakk om Stortingsvalget og enda mer om nyheten Aksjesparekonto. Vi får stadig inn gode spørsmål fra #pengepodden-lytterne, og denne gangen svarer programlederne Anders og Tom på spørsmål om ProSafe og stop loss.

Om markedet og Stortingsvalget

(Fra 01:00) Du får en rask gjennomgang av de siste hendelsene i markedet. Stortingsvalget er avklart og det blir ikke de største politiske endringene. Anders og Tom reflekterer over valget og spenningen rundt Venstre og sperregrenser.

Sprellende aktivitet i laks

(Fra 10:44) Lakseprisen har falt kraftig de siste to månedene, mens lakseaksjene har steget til all time high. Tom har snakket med Kolbjørn Giskeødegård fra Nordea og gir deg litt tanker om hvorfor dette har skjedd.

Kilde: Fishpool

Les også: Lakseprisene faller og lakseaksjene er «all time high»

Spørsmål om Aksjesparekonto

(Fra 18:30) Mange har spørsmål om den nye kontotypen Aksjesparekonto, noe vi har merket hos vår egen kundeservice-avdeling. Anders gir deg en innføring og god oppdatering på de oftest stilte spørsmålene.

Prosafe og stop loss

(Fra 41:50) Tom har fått spørsmål om Prosafe-aksjen er en sigarettstump han har lyst til å smake på. Anders og Tom svarer også på spørsmål om stop loss og risikoen knyttet til å shorte en aksje.

Interessert i å lære mer om shorthandel? Les også disse artiklene:

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
4 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
21.09.2017 11:53

Jeg liker å laste ned podcastene fra Soundcloud slik at jeg kan lytte på dem uten tilgang til nettet, men den siste podcasten #120 har ikke denne muligheten (i motsetning til tidligere podcaster fra dere). Kan dere fikse dette?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
25.09.2017 09:13

Fikset! Takk for at du sier ifra 🙂

Gjest
Gjest
15.09.2017 19:20

Takk for bra podkast. Syns dere burde vie en episode til dette med fremtidige energiløsninger. Dette kommer til å bli en supersykel og følgelig svært interessant for oss investorer å få med seg. Sol, hydrogen og vind!

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
18.09.2017 16:46

Hei Christian! Takk for hyggelig tilbakemelding! Vi har notert ønsket ditt 🙂