Gå til hovedinnhold

Paraplymarkeder

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Paraplyopprøret i Hong Kong kan stå som symbol på investorer som etter lang tid med godsværsmarkeder omsider møter litt ruskevær.  Den lave volatiliteten i finansmarkedene de siste tre årene gjør at korreksjonen i aksjemarkedene de siste dagene kanskje føles uvant smertefull for mange. I tillegg har oljeprisen falt 20 % på noen måneder, noe som har bidratt til å sette flomlyset på selskaper som har denne råvaren som en sentral komponent i sin forretningsmodell.  For mange av oljeserviceselskapene har lavere oljepris blitt stein til byrden etter en periode med krevende meldinger fra verdens oljeproduksjonsselsaper om lavere investeringsnivå.

I vår lille andedam har Oslo Børs falt ca. 7% fra toppnivåene i sommer.  Fortsatt det vi må kalle en moderat korreksjon, men likevel en påminnelse om at en betydelig del av vårt næringsliv er sårbar i forhold til aktivitetsnivået i oljenæringen.

Fra Vestlandets hovedstad går våre tanker ellers i dag til hovedstaden, som går glipp av et idrettsarrangement i 2022 til 35 milliarder kroner.  Dere er herved invitert til sykkel-VM i Bergen i 2017, kostnadsberegnet til 150 millioner kroner.  Ta med paraply.

Ha en rOLig helg.

SE HOLBERGGRAFENE

Holberg Fondene
Holberg FondenePartner
Fondsforvalter

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer