Oslo Børs: Oppgang i vente. Trump hevder at dialogen mellom USA og Kina er god

Alle “piler” peker opp mandag morgen, både børsene i Asia, de “lange rentene” og råvareprisene (med unntak gull og sølv). Mao. ligger alt til rette for oppgang på Oslo Børs i dag, i alle fall i åpningsminuttene

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,9%, eller innenfor intervallet [0,7, 1]%.

Trump hevder dialogen med Kina er god

Alle “piler” peker opp mandag morgen, både børsene i Asia, de “lange rentene” og råvareprisene (med unntak gull og sølv). Mao. ligger alt til rette for oppgang på Oslo Børs i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Det er for øvrig handelskrigen og meldinger knyttet til denne, som har skapt en tilsynelatende optimisme blant investorene. Trump har i løpet av helgen (via Twitter), gitt uttrykk for at dialogen mellom USA og Kina er god. Hvorvidt dette medfører riktighet en annen sak.

Noen børsindekser straffes hardere enn andre

Verdens mest toneangivende børsindekser, inkludert Oslo Børs, har utviklet seg svært ulikt gjennom året. Blant annet har flere børser i Asia “kjempet” for å holde seg i pluss, mens de amerikanske indeksene er opp mellom ti og tjue prosent. Når det er sagt, selskaper som er sensitive til utviklingen i verdensøkonomien (olje -og industriselskaper) har slitt i alle regioner. Oslo Børs, med dens store oljesektor, har lidd som en følge av dette. Hovedindeksen er i skrivende stund opp 3,5 prosent i år.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer