Oslo Børs: Oppgang i vente. Oppløftende jobbtall fra USA fredag. Avventende i Asia i natt

Det ble skapt 1,7 millioner arbeidsplasser utenfor jordbrukssektoren i juli måned (bedre enn ventet). Ledighetsraten som ligger på historisk høye nivåer, endte på 10,2 prosent. Når det er sagt, usikkerheten fremover er stor gitt at smittetallene er betydelige verden over. ikke minst i USA.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,7]%. Equinor i fokus (ny sjef på plass)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,2 prosent i snitt fredag.

Det ble skapt 1,7 millioner arbeidsplasser utenfor jordbrukssektoren i juli måned (bedre enn ventet). Ledighetsraten som ligger på historisk høye nivåer, endte på 10,2 prosent. Når det er sagt, usikkerheten fremover er stor gitt at smittetallene er betydelige verden over. ikke minst i USA.

Investorene venter nå på at politikerne skal bli enige om en ny krisepakke. Det var for øvrig håp om at denne pakken skulle være på plass før helgen, men slik gikk det ikke.

Apple (-2,2%) og Microsoft (-1,8%) toppet taperlisten blant Dow Jones Industrials selskapene. Dette er for øvrig de to mest verdifulle selskapene i verden, sammen med Saudi Arabias oljeselskap Aramco.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte endte flatt i natt.

De politiske spenningene mellom USA og Kina fortsetter å prege nyhetsbildet i Asia. I forrige uke besluttet Trump å forby to av verdens mest populære apper, TikTok og WeChat. Begge appene er kinesisk eid og kan ifølge amerikanske myndigheter utgjøre en sikkerhetsmessig trussel for amerikanerne. Det er naturlig å anta at Kina vil gjengjelde beslutningen. Uansett, den spente situasjonen mellom landene er ventet å opprettholdes fremover, i alle fall til høstens presidentvalg i USA er unnagjort. Mao. må investorene rundt om i verden forholde seg til dette en god stund til.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 44,8 dollar per fat, opp 0,8 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,01, mens 30-års renten i USA ligger på 1,23 prosent.

Oljeprisen har klart seg godt de siste ukene, det til tross urovekkende økning i COVID-19 tallene globalt. Det skal for øvrig sies at verdens oljeprodusenter har god kontroll på tilbudssiden gitt gjeldende produksjonsavtale dem imellom. Det er alfa og omega med stabile energipriser i krisetider som nå.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer