Oslo Børs: Oppgang i vente. Mot flere rentekutt i USA. Resultatsesongen er i gang

Jerome Powell, sjefen for den amerikanske sentralbanken, sendte børsene i USA og Asia opp hhv. i går kveld og i natt, da han under en tale til kongressen i går, uttrykte økt sannsynlighet for flere rentekutt inneværende år.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,3, 0,6]%.

Powell sendte børsene i USA og Asia opp

Jerome Powell, sjefen for den amerikanske sentralbanken, sendte børsene i USA og Asia opp hhv. i går kveld og i natt, da han under en tale til kongressen i går, uttrykte økt sannsynlighet for flere rentekutt inneværende år. I følge sentralbanken har utsiktene for økonomien (både den amerikanske og globale) blitt ytterligere svekket den senere tiden. Powell fokuserte spesifikt på vesentlige endringer i bedrifters investeringstakt pga. den pågående handelskrigen mellom USA og Kina. Mao. de sterke jobbtallene fra USA fredag, ser ut til å være mindre viktig i disse dager mtp. rentesettingen i disse dager.

Kraftig fall i oljelagrene

Fersk statistikk onsdag, viste at oljelagrene i USA falt med hele 9,5 millioner fat i forrige uke. Lavere oljelagre gav ny oljeprisoppgang i går. I tillegg truer en storm i Mexicogulfen oljeproduksjonen i området, noe som også kan påvirke prisen de nærmeste dagene.

Resultatsesongen i gang

DNB, Norwegian, Nordic Semiconductor, Entra og Ocean Yield har alle levert tall for 2. kvartal i dag. Vårt åpningsestimat er etter beste evne, justert for tallene til DNB og Norwegian da disse inngår i OBX indeksen. Norwegian kan tenkes å bli ekstra volatil i dag, da selskapet har meldt Bjørn Kjos avgang.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer