Oslo Børs: Oppgang i vente, men usikkerheten er stor pga. den “lave” oljeprisen

Som en respons på den seneste tids uro har Trump varslet ny runde med skattelette. Det ligger i kortene at de fleste land, inkludert Norge, vil måtte trå til med solide finanspolitikse stimulansetiltak

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 2,2%, eller innenfor intervallet [1,9, 2,5]%.

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -7,6 prosent i snitt mandag.

Det ble også i USA, et børsfall av historiske proporsjoner i går. Vi må tilbake til finanskrisen i 2008 for å finne tilsvarende fall på Wall Street. Den seneste måneden er bl.a. Dow Jones indeksen ned 18 %. I Januar 2008 falt for øvrig flere toneangivende indekser rundt 20 %.

Som en respons på den seneste tids uro har Trump varslet ny runde med skattelette. Det ligger i kortene at de fleste land, inkludert Norge, vil måtte trå til med solide finanspolitikse stimulansetiltak for å demme opp for/begrense de økonomiske ringvirkningene av både Coronaviruset og oljeprissjokket.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 1,8 prosent i natt.

Mandagens heftige børsfall fortsatte ikke i Asia tirsdag, noe som isolert sett er positivt. Når det er sagt, usikkerheten er stor pga. den lave oljeprisen. Dvs. selv om lav oljepris er positivt for konsumenten (verdensøkonomien) på litt lengre sikt, er den ikke det på kort sikt. På kort sikt har sannsynligheten for at flere av de “svakeste” aktørene i oljesektoren vil gå konkurs og ryste finanssektoren økt.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 37,1 dollar per fat, opp 1,3 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,57, mens 30-års renten i USA ligger på 1,13 prosent.

Oljeprisen har kommet noe opp fra de lave nivåene vi så i gårsdagens handel, men enn så lenge må man være innstilt på store bevegelser også fremover

Fikk du med deg vår ekstra-sending i går?

Blodrød dag på børsene i dag. Min kollega @BullBerntsen og jeg forsøker å forklare hva som skjer i denne TV sendingen. Du får bl a høre at Roger har kjøpt aksjer i dag, mens jeg avventer

Bjørn Erik Sættem, spareøkonomi i Nordnet

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Børskommentar: Oljeprissjokk ga brutale utslag på Oslo Børs mandag

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer