Oslo Børs: Oppgang i vente. Investorene håper på gjennombrudd i handelskrigen

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,3]%.

90 % av handelsavtalen ferdigforhandlet, men..

De toneangivende indeksene i Asia steg rundt en prosent torsdag, i påvente av helgens G20 møte i Osaka (Japan). Trump og Xi Jinping skal holde utvidede handelssamtaler ifbm. møte i Japan, noe mange investorer håper vil bringe USA og Kina nærmere en endelig handelsavtale. I følge USAs finansminister, Steven Mnuchin, er 90 % av handelsavtalen allerede ferdigforhandlet. Når det er sagt, gitt dagens fastlåste situasjon kan det tenkes at de resterende 10 % av avtalepunktene utgjør 90 % av totalavtalen for partene. Mao. går det mest sannsynlig en god stund til før en evt. avtale kan signeres.

Markedet venter på neste ukes toppmøte i OPEC

Oljeprisen, som er viktig for Oslo Børs, har holdt seg relativt stabil det siste halve døgnet. I neste uke er det for øvrig duket for nytt toppmøte i OPEC. Det ventes at OPEC og dets samarbeidspartnere, deriblant Russland, vil videreføre dagens avtale om produksjonsbegrensninger for å holde prisen på olje oppe.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer