Oslo Børs: Nedgang i vente. Ferske uttalelser fra FED sjef (Jerome Powell) preger nyhetsoverskriftene

Den amerikanske sentralbanksjefen, Jerome Powell, advarte i en tale i går, at stimulansetiltakene som er innført kan tenkes å måtte økes i tiden fremover. Å innføre negative renter derimot, var han mindre lysten på

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -1%, eller innenfor intervallet [-1,2, -0,8]%. LSG, AUSS i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1,8 prosent i snitt onsdag.

Den amerikanske sentralbanksjefen, Jerome Powell, advarte i en tale i går, at stimulansetiltakene som er innført kan tenkes å måtte økes i tiden fremover. Å innføre negative renter derimot, var han mindre lysten på. Powells uttalelser bidro til bred børsnedgang. Energi, industri -og finansaksjer falt mest. Det er naturlig å anta at dette også vil påvirke Oslo Børs i dag, i alle fall i åpningsminuttene.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte ned -1 prosent i natt.

Den negative stemningen på Wall Street (onsdag kveld) forplantet seg til Asia torsdag. Investorene frykter at den økonomiske gjeninnhentingen etter Covid-19 krisen vil dra ut i tid.

Det kan for øvrig nevnes at den kinesiske teknologigiganten Tencent steg nesten to prosent etter å ha presentert solide tall for 1. kvartal. Selskapet kunne blant annet vise til heftig vekst innenfor sitt gaming segment.

I forrige måned presentert også verden største gaming selskap, Activision Blizzard, knallsterke tall. Gaming industrien er en av få industrier som profiterer på dagens globale “Lock Down”. Når det er sagt, en av de største megatrendene i dagens samfunn er nettopp innenfor gaming og E-sport. Mao. det ligger i kortene at denne trenden vil fortsette en god stund til.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 29,4 dollar per fat, ned -1,6 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,19, mens 30-års renten i USA ligger på 1,33 prosent.

Oljeprisen klatret til over 30 dollar fatet i forrige uke. Denne uken derimot, har prisen falt noe tilbake igjen. Aktørene i oljemarkedet frykter også at verdensøkonomien vil bruke lenger tid på å hente seg inn etter Covid-19 krisen.

Lær mer om årets vinneraksje på Oslo Børs

Tomra er en av årets vinneraksjer på Oslo Børs med en oppgang på hele 22 prosent. Director of Investor Relations & Strategy i Tomra – Bing Zhao besøkte oss tidligere i uken. Dette hadde hun å si

Investorpresentasjon og Q&A med Tomra

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Bred nedgang på Oslo Børs onsdag. Lakseaksjene derimot, «svømte» motstrøms.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer