Oslo Børs med robot-avgift

Oslo Børs meldte før helgen at de ville innføre en avgift på 5 øre på alle handler hvor det er er mer enn 70 ordrer per handel. Avgiften trer i kraft den 1. september. Målet er å begrense støyen (les: alle ordrer som aldri blir en handel) som robotene produserer. Det er vanskelig å si om dette vil hjelpe, men det er uansett positivt at Oslo Børs følger med i debatten og viser vilje til å ta grep.

Robotene har utkonkurrert daytraderen. Det er soleklart. For den jevne investor har effekten så langt bare vært et mer komplisert børslandskap med ekstremt høyt tempo. I dag blir 1 av 20 ordrer på Oslo Børs en handel. Så mye som 50-60 prosent av alle ordrene på børsen blir trukket tilbake i løpet av ett sekund. Hele 30 prosent blir trukket i løpet av 16 millisekunder. I USA er utviklingen kommet lengre – der blir bare 1 av 500 ordrer en handel. Det er vanskelig å se at alle disse ordrene representerer reele kjøper- og selger interesse. Å begrense dette synes høyst fornuftig og nødvendig. Hvorvidt tiltaket gir de effektene Oslo Børs (og Nordnet) ønsker gjenstår å se. 70 ordrer per handel er fortsatt ganske mye for en investor av kjøtt og blod…

Mvh, Anders

Anders Skar
Anders Skar
Norgesjef Nordnet

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer