Oppdatering kl 16.50: Årsbeste, igjen!

OPPDATERING kl 13.30: Markedet trekker pusten før vi blåser høyere. Det har ikke kommet kvartalstall eller guidinger for inneværende år, som peker på noen ny resesjon. Du skal være mørk til sinns for å tenke at dette var dårlige greier. Bankene klarte seg bra, oljerelatert har levert inline, og teknologi er som forventet.

I går pekte jeg på en kortsiktig bevegelse i DNB og NAS, der kun NAS har slått til i dag. 5-6 kroner i gevinst til den opportunistiske trader der ute. DNB er ikke ferdig, men trenger tydeligvis en dag eller to til for å riste av seg nedgradering fra JP Morgan. Bryter OSEBX inn i ny årsbeste mot slutten av uken, er det ikke usannsynlig at DNB dytter opp mot 78 kroner igjen.

Jeg har fått flere mails på REC, og spørsmål om aksjen er et kjøp nå som salgspresset har avtatt. Problemet er at volumet ikke har økt, og slike tradingaksjer er avhengig av stigende volum på oppgang for å vise at det er flere som deltar. Vent til en dag volumet er på 60-80 millioner aksjer eller høyere, da kan aksjen kjøpes igjen.

OPPDATERING kl 16.37: Oslo Børs valgte en sterk sluttspurt, og det resulterte i årsbeste allerede i dag. Det er slik bullmarkeder fungerer, pustepause og så et nytt legg opp. Problemet er alle de som prøver å treffe toppen, som ender opp med å dekke seg høyere og dermed forsterker effekten. Problem og problem, det er veldig fint for alle som optimister.  Google, som la frem tall i går, er opp +5.8%.

Nå går vi inn i siste uken i Januar, men vi bestemmer ikke graden av bullishness etter en kalender, det gjør vi etter markedet. Det er godt mulig dette skal løpe rett inn i Maimåned, og da er det ikke noe poeng å være passiv. Toppsignaler vil nedrevideringer eller nye eksogene sjokk a la Kina, Japan eller et hedgefond som sprenger.

Hvis noen har lyst til å se det siste intervjuet med Warren Buffet, så tar det syv minutter og kan ses her. Han setter et par ting i perspektiv; Se på USA, landet var ikke der for 200 år siden, noe må det kapitalistiske systemet har gjort riktig. Det blir selvfølgelig “hiccups along the way”, men trenden er klar.

 

 

 

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer