Gå til hovedinnhold

Oljeskrekken

Både Oslo Børs og oljeprisen har en historie med å overdrive. Pessimismen fra oljeanalytikere økte dramatisk da oljeprisen i går falt under $50 fatet. Spesielt hos de som mente oljeprisen skulle til himmels i juni. Svartsynet er nå iferd med å ta nasjonal form og det skal ikke undertrykkes at det finnes utfordringer og skjær i sjøen.

Samtidig må man se at et fall i oljepriser og andre industrielle innsatsfaktorer dreier seg om formuesoverføring og ikke tap. Fallet i oljeprisen er en fordel for de fleste land ettersom de er importører av olje. Norge har alltid hatt en generøs politikk når det gjelder uhjelp. Fallet i oljeprisen er også en fordel for en rekke industrier, herunder all transport som utnytter fossilt brennstoff. For mange av disse er reduserte kostnader det som skal til for å overleve eller ekspandere.

Hadde man sagt at olje ville være mulig å kjøpe for $50 fatet for et halvt år siden hadde de fleste synes dette var kjærkomment og positivt. Mange ville også sagt at om det skjer skal jeg kjøpe i «bøtter og spann». Nå er vi her og alle er blitt dystre. På samme måten som de var om aksjer i januar 2009.

Det hyggeligste med å være kontrær er faktisk å kunne være positiv når alle andre er negative.
Nordsjøolje

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer