Gå til hovedinnhold

Oljeprisen dundrer i bakken, men traderne liker Equinor

I tillegg til å være en dominerende aktør blant private sparere har også Nordnet en stor andel av de private profesjonelle kundene. De såkalte «daytraderne». April måned har vært preget av en kraftig rekyl i verdens aksjemarkeder. Til tross for et voldsomt fall i oljeprisene, har selv Oslo Børs lagt bak seg en meget god måned.

Aktive profesjonelle kunder hos nettmegleren Nordnet omsatte finansielle instrumenter for 6,5 milliarder kroner i april. Daglig snitthandel blant de aktive kundene beløp seg på 17 000 handler per dag for de norske kundene.

Av den totale handelen på 6,5 milliarder sto aksjer for 5 milliarder kroner. I tillegg til dette var handelen i finansielle derivater, herunder warrants, opsjoner, og forward kontrakter på over 1,5 milliarder kroner.

Den mest handlede aksjen var Equinor, som ble omsatt for 789 millioner kroner i løpet av april måned. Man ser også en meget sterk aktivitet i Frontline og DNB, som har blitt handlet for henholdsvis over 346 og 344 millioner kroner.

– I motsetning til mars måned, har april vært en svært hyggelig måned i verdens aksjemarkeder. Ved hjelp av store og omfattende tiltakspakker fra verdens sentralbanker har de globale markedene steget i området 10-15 prosent. Nå blir det spennende å se om markedet kanskje har steget for mye på kort tid, forteller Johannesen.

– Vi ser også at omsetningen blant våre tradere at finansmarkedet har vært preget av noe lavere volatilitet enn i mars måned, noe som ikke er ideelt for tradere, fortsetter Johannesen.

April måned har vært preget av høy aktivitet i yndede «tradingaksjer» som Equinor og Frontline og Investeringsøkonomen forteller om høye volumer i spesifikke aksjer.

– Equinor legger bak seg en meget god måned gitt utviklingen i oljeprisen. Aksjen har i løpet av april måned vist en tilnærmet flat utvikling, selv om oljeprisen på sin side er ned 25 prosent. Vi fikk også vite at Equinor kutter utbyttet med 67 prosent, som skulle tilsi at aksjen skulle falt mer i april måned, sier Johannesen.

– Når det gjelder Frontline og DNB har disse selskapene svingt voldsomt fra dag til dag og det har vært gode muligheter for å tjene penger både på opp og nedsiden i disse aksjene i løpet av april måned.

– Frontline på sin side opplever i lys av oljekrisen en enorm etterspørsel etter sine tankskip, noe som har dratt ratene opp på ekstremt høye nivåer og vi ser nå at flere rederier inngår kontrakter på 6-12 måneder til skyhøye fraktrater. Dette lover godt for inntjeningen til Frontline ut 2020, sier Investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen.

Sikringsprodukter er brennhett i et usikkert marked

Johannesen ser også en økende aktivitet i såkalte «sikringsprodukter» som er blitt handlet langt mer enn før.

– Vi ser at i løpet av april måned at såkalte «hedging»-produkter har blitt flittig handlet blant våre kunder, dette viser at stadig flere kunder er opptatt av å kunne «sikre» seg i perioder med stor markedsuro. Tilgjengeligheten av disse produktene har blitt så god at vi ser en stadig økende trend på at både profesjonelle og privatpersoner handler disse. I april har profesjonelle tradere kjøpt «bear»-produkter, som indikerer at flere tror at markedet har steget for mye på kort tid og ønsker og sikre seg om børsen skulle snu sørover igjen, avslutter Johannesen.

Omsatt verdipapirOmsatt i NOK
Equinor ASA789 971 230
Frontline346 053 025
DNB344 628 937
Oasmia Pharmaceutical AB304 587 216
Aker BP303 282 354
IDEX Biometrics162 709 811
XACT OBX Bear (derivat)147 567 703
XXL145 000 727
SoftOX Solutions136 192 323
Yara International135 495 369

Les tidligere innlegg fra Nordnet Active Trader

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer