Ny milepæl passert – markedsverdien over 2.500 milliarder kroner

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Den samlede verdien av aksjene notert på Børsen passerte i dag 2.500 milliarder kroner for første gang i historien. 

Milepælen ble passert like før klokken 12:30 i dag. Da var aksjene til selskapene som er notert på markedsplassene Oslo Børs, Oslo Axess og Merkur Market verdt henholdsvis 2.482 milliarder kroner, 13 milliarder og 5 milliarder kroner.

Hittil i år har den samlede markedsverdien av aksjene økt med 362 milliarder kroner. Solid kursoppgang – Hovedindeksen var opp 19,3 prosent siden nyttår klokken 12:30 i dag – og nynoteringer har trukket opp markedsverdien til det nye rekordnivået.

Så langt i år er det notert 15 nye selskaper på Børsen med en markedsverdi på 54 milliarder kroner.

Telenor, Norsk Hydro og bankaksjer er blant aksjene som har bidradd mest til den økte markedsverdien. Telenor, Børsens nest største selskap, har gitt en avkastning (kursoppgang pluss utbytte) på 42 prosent så langt i år, mens Norsk Hydro har en avkastning på hele 57 prosent.  Til sammenligning har Statoil en avkastning på 8,3 prosent så langt i år.

I oktober steg Hovedindeksen tre prosent, og vi fikk den fjerde måneden på rad med kursoppgang. Stigende oljepris er en viktig faktor, sammen med et oppsving i økonomien og gode selskapsresultater. Mens oljeprisen la en demper på oppgangen i årets seks første måneder, har oljeprisen siden i sommer klatret til det høyeste nivået på to år, og trukket med seg den store sektoren på Oslo Børs, energiaksjer – se figur under.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer